SALARIZARE INVATAMANT. Ce cresteri salariale vor avea profesorii in 2020
Social

Profesorii universitari se arata foarte nemultumiti de decizia Guvernului Orban

Profesorii universitari se arata foarte nemultumiti de decizia Guvernului Orban de a exclude de la interzicerea cumulului pensiei cu salariul doar cadrele care activeaza in invatamantul primar. Sindicatul Alma Mater atrage atentia ca interzicerea activitatilor universitare de predare si de cercetare pentru personalul didactic pensionat va avea consecinte majore.

Sindicalistii cer Guvernului sa revizuiasca masura, pe care o gasesc incorecta si lipsita de ratiune.

Amintim ca liberalii au luat decizia, la inceputul saptamanii, ca posibilitatea de a cumula pensia cu salariul sa fie permisa in cazurile asistentilor persoanelor cu dizabilitati, profesorilor din invatamantul preuniversitar, angajatilor la teatru, salariatilor de la companiile de stat.

Decizie incorecta

Profesorii care sunt in pensie si nu mai au contract cu universitatile nu vor mai avea voie sa intre la cursuri.

In aceste conditii, sistemul de invatamant superior se va bloca, a avertizat vineri Anton Hadar, presedintele Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater, in direct la Antena 3.

In consecinta, FNS Alma Mater a emis vineri un comunicat de presa prin care atrage atentia asupra masurii Guvernului Romaniei, cu privire la interzicerea activitatilor universitare de predare si de cercetare pentru personalul didactic pensionat, pe care o catalogheaza ca fiind incorecta.

Consecinte grave
”Daca pentru sistemul de invatamant preuniversitar s-au gasit solutii pentru cei 4.000 de profesori pensionati, nu intelegem care este ‘ratiunea’ refuzului de a acorda acest drept si celor aproximativ 2.000 de pensionari din invatamantul superior!”, se arata in comunicatul emis vineri de Alma Mater.

”Atragem atentia ca aceasta nedreptate va avea consecinte, precum:

Blocarea doctoratelor
Blocarea functionarii unor programe de studii in chiar cursul anului universitar, in special unor domenii solicitate de studenti si de piata muncii (automatica si calculatoare, electronica, constructii, medicina, s.a.);

Blocarea/perturbarea unor studii doctorale deoarece multi conducatori de doctorat intra in aceasta categorie”, mai precizeaza sursa citata.

Stiri pe aceeasi tema

CORONAVIRUS, informatii oficiale. Romania are 48 de cazuri confirmate de infectare cu virusul Covid-19

Cristiana Petrariu Bota

Elena Udrea ramane in arest la domiciliu, au decis judecatorii de la Inalta Curte

Cristiana Petrariu Bota

Sanitas: Nu vor fi pierderi de salarii in sanatate dupa 1 ianuarie 2018. Problemele sunt ca si rezolvate dupa intalnirea cu premierul Tudose

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult