Donald Trump
Externe

Profesorul Adrian Mitroi la RFI: Razboiul economic schimba ordinea mondiala

Războiul economic schimbă ordinea mondială, atrage atentia la RFI profesorul de economie Adrian Mitroi, care considera ca propunerile UE sunt perdante si totul este un skanderberg politic. Președintele Consiliului European și șeful Comisiei Europene sunt luni la Beijing. Donald Trump și Vladimir Putin discută, tot luni, la Helsinki. 

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, face apel la China, Statele Unite şi Rusia, să evite haosul, după o serie de declarații controversate ale liderului de la Washington.

Trump a spus despre Uniunea Europeană că ar fi un inamic în plan economic. „Este sarcina comună a Europei şi a Chinei, dar şi a Americii şi Rusiei, să nu distrugă ordinea mondială, ci mai degrabă să o îmbunătăţească”, a spus, printre altele Donald Tusk, care a propus reformarea Organizației Mondiale a Comerțului.

Este o propunere facilă, parte a unui discurs politic – se arată însă sceptic, la RFI, profesorul de economie Adrian Mitroi:

Adrian Mitroi: Este o propunere frumoasă, dar este ușoară. Tiparul european. (O propunere) birocratică. Organizația Internațională a Comerțului funcționează. Regulile le știe toată lumea. Nu mai este timpul de acest gen de măsuri. Acum este o retorică, ați văzut, singulară a unui one man show. (…) Acest gen de model european de negociere, de compromis…să așteptăm, să modificiăm regulile jocului mi se pare perdant și nu cred că este modalitatea prin care trebuie să răspunzi astăzi cum nu este nici aceea de a răspunde la tarife cu alte tarife.

Stiri pe aceeasi tema

Les Echos: Manifestatiile din Romania creioneaza portretul robot al politicianului de maine – un profesionist transparent

Delia Ion

Franta reintroduce starea de urgenta din cauza coronavirusului, cu restrictii de circulatie

Teodora Badescu

Mai multe zboruri Air France vor fi anulate, luni, din cauza grevei pilotilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult