-1.7 C
România
28 ianuarie 2023
Donald Trump
Externe

Profesorul Adrian Mitroi la RFI: Razboiul economic schimba ordinea mondiala

Războiul economic schimbă ordinea mondială, atrage atentia la RFI profesorul de economie Adrian Mitroi, care considera ca propunerile UE sunt perdante si totul este un skanderberg politic. Președintele Consiliului European și șeful Comisiei Europene sunt luni la Beijing. Donald Trump și Vladimir Putin discută, tot luni, la Helsinki. 

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, face apel la China, Statele Unite şi Rusia, să evite haosul, după o serie de declarații controversate ale liderului de la Washington.

Trump a spus despre Uniunea Europeană că ar fi un inamic în plan economic. „Este sarcina comună a Europei şi a Chinei, dar şi a Americii şi Rusiei, să nu distrugă ordinea mondială, ci mai degrabă să o îmbunătăţească”, a spus, printre altele Donald Tusk, care a propus reformarea Organizației Mondiale a Comerțului.

Este o propunere facilă, parte a unui discurs politic – se arată însă sceptic, la RFI, profesorul de economie Adrian Mitroi:

Adrian Mitroi: Este o propunere frumoasă, dar este ușoară. Tiparul european. (O propunere) birocratică. Organizația Internațională a Comerțului funcționează. Regulile le știe toată lumea. Nu mai este timpul de acest gen de măsuri. Acum este o retorică, ați văzut, singulară a unui one man show. (…) Acest gen de model european de negociere, de compromis…să așteptăm, să modificiăm regulile jocului mi se pare perdant și nu cred că este modalitatea prin care trebuie să răspunzi astăzi cum nu este nici aceea de a răspunde la tarife cu alte tarife.

Related posts

Trump vrea sa inchida Loteria Vizelor: E un dezastru. Cei care castiga nu sunt cei mai buni, trebuie sa ne descotorosim de ea

Ioana Badulescu

Initiativa fara precedent in Diaspora! O romanca a mobilizat voluntari din toata Europa sa adopte un sofer de TIR de Craciun si Revelion

Lucy Ionesco

O romanca, umilita in Marea Britanie. I s-a refuzat cazarea la hotel pentru ca este din Romania

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult