Profesorul Lucian Dragut de la Universitatea de Vest din Timisoara, decorat de presedintele Iohannis pentru proiectele sale de cercetare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 15, 2018 12:20

Profesorul Lucian Dragut de la Universitatea de Vest din Timisoara, decorat de presedintele Iohannis pentru proiectele sale de cercetare

Lucian Drăguț, profesor în cadrul Universității de Vest din Timișoara și cercetător în domeniul geografic, a fost decorat de președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de „Cavaler”. Profesorul Lucian Drăguț a explicat pentru Radio Timișoara în ce constă activitatea sa de cercetare.

„Am derulat mai multe proiecte de cercetare, toate în domeniul aplicaţiilor moderne în geografie şi anume sisteme informatice georgrafice şi teledetecţie. Acesta este domeniul în care activez. Mă ocup de realizarea de hărţi pe calculator, de realizarea de analize spaţiale pentru rezolvarea unor probleme felurite, de la evaluarea riscurilor naturale, în principal, până la tot felul de evaluări referitoare la recolte, la identificarea unor obiecte în imagini satelitare”, a explicat profesorul Lucian Drăguţ.

Profesorul Lucian Drăguț s-a declarat onorat de distincția primită din partea președintelui României la acordarea căruia s-a avut în vedere și faptul că profesorul timișorean s-a întors în țară din străinătate.

Conf. dr. Lucian Drăguț este absolvent de Geografie al Universității de Vest din Timișoara, promoția 1995. În perioada 1995-2004 a parcurs masteratul și doctoratul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, lucrând apoi ca preparator, asistent și lector. În anul 2004 se angajează lector la Universitatea de Vest din Timișoara. În perioada 2005-2006 activează ca bursier Fulbright la Universitatea din Arkansas (SUA), iar între 2006 și 2011 a fost cercetător și manager de proiect la Universitatea din Salzburg, Austria. În anul 2011 a revenit la UVT, perioadă în care a efectuat un stagiu de trei luni (ianuarie-martie 2013), lucrând ca profesor invitat la Universitatea din Tokyo. În prezent, este conferențiar la Departamentul de Geografie al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.