Meteo

PROGNOZA METEO: Cum va fi VREMEA de 8 Martie

Meteorologii au anuntat ca in primele zile ale lunii martie, vremea va fi relativ rece, insa situata in mediile normale ale regimului termic al acestei perioade. Se vor inregistra precipitatii in aproape toata tara in primele zile ale lunii martie, iar in jurul datei de 8 martie, se estimeaza o scadere de temperatura, dar si ploi pe alocuri insemnate cantitativ.

Prognoza meteo pana in data de 9 martie, in fiecare regiune a tarii, a fost anuntata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si o puteti parcurge mai jos. Estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor este valabila pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

PROGNOZA METEO IN BANAT

In cea mai mare parte a intervalului de referinta, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale pentru sfarsitul lunii februarie si prima decada de martie. In zilele de 24 si 25 februarie, dar foarte probabil si catre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile vor fi in medie de 9…12 grade ziua si 1…4 grade noaptea. Perioada 27 februarie – 5 martie va fi caracterizata de o vreme chiar deosebit de calda, abaterea pozitiva a temperaturii fata de mediile multianuale specifice urmand a fi de pana la 8…9 grade, astfel ca valorile diurne mediate vor fi de 13…15 grade, iar cele minime nocturne de 3…5 grade.

Vor fi ploi slabe, cu caracter local in prima zi a intervalului de prognoza, apoi probabilitatea de ploaie va creste pe parcursul celei de-a doua saptamani, in special in perioada 4 – 6 martie.

PROGNOZA METEO CRISANA

Regimul termic se va mentine aproape tot intervalul peste ce ar fi normal la sfarsit de iarna si inceput de primavara calendaristica, astfel ca media temperaturilor maxime va fi de 10-12 grade, iar in perioada 28 februarie – 2 martie chiar si de 13-15 grade. Spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza se estimeaza o scadere de temperatura catre valori mai apropiate de mediile climatologice specifice. In privinta minimelor nocturne, sunt de asteptat valori mai coborate la inceputul intervalului, dar si in ultimele zile, perioade cand, in orele diminetilor, vor fi in medie 0-2 grade. In restul timpului, temperatura minima va fi in medie de 2-4 grade.

Ploi slabe, pe arii restranse vor fi in prima zi a intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou in crestere in perioada 4 – 8 martie.

PROGNOZA METEO IN TRANSILVANIA

In perioada 24 – 26 februarie, regimul termic va fi caracterizat de valori in general apropiate de mediile multianuale specifice, astfel ca ziua vor fi in medie 5¬8 grade, iar noaptea temperaturi usor negative, de -3 – -2 grade in medie. Valori mai mici sunt de asteptat in zonele depresionare, unde minimele vor cobori spre -7 – -8 grade. De la mijlocul primei saptamani pana in jurul datei de 5 martie, vremea va fi in incalzire, determinand temperaturi mai ridicate decat cele inregistrate in mod obisnuit in aceasta perioada din an; ziua vor fi in medie 7-12 grade, iar noaptea doar izolat, cu precadere in depresiunile din estul regiunii, vor mai fi valori usor negative. O scadere de temperatura este probabila si pentru sfarsitul intervalului de prognoza.

Probabilitatea pentru precipitatii, predominat ploaie, va creste pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, in special in jurul datei de 5 martie.

PROGNOZA METEO IN MARAMURES

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la sfarsitul lunii februarie si prima decada de martie, astfel ca media maximelor va fi de 10…12 grade, iar a minimelor de 1…3 grade. In data de 25 februarie, dar si in perioada 7 – 9 martie sunt estimate valori mai apropiate de mediile multianuale, cu temperaturi usor negative noaptea.

Probabilitatea de ploaie va fi in crestere pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Intervalul de prognoza va debuta cu temperaturi apropiate de cele specifice datei calendaristice, cu valori maxime in medie de 2-5 grade si minime de -2 – 0 grade. In restul perioadei, regimul termic va fi peste cel mediu climatologic, fiind de asteptat medii ale temperaturilor maxime intre 5 si 10 grade si valori termice in general pozitive noaptea.

In primele doua zile se vor semnala precipitatii mixte, neinsemnate cantitativ. In a doua saptamana creste probabilitatea pentru ploi slabe.

PROGNOZA METEO IN DOBROGEA

Perioada de prognoza va debuta cu temperaturi in jurul celor specifice datei calendaristice, cu valori maxime in medie de 3-6 grade si minime de 0…2 grade. In restul intervalului va fi un regimul termic peste cel climatologic normal, fiind de asteptat ziua in medie intre 7 si 11 grade, iar noaptea intre 2 si 5 grade.

In primele trei zile se vor semnala precipitatii slabe, predominant ploi, cu caracter local. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata si in perioada 5 – 8 martie.

PROGNOZA METEO IN MUNTENIA

Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic se va situa in general peste cel multianual specific perioadei, astfel ca media maximelor va fi de 9 la 12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade. Doar in primele zile (24 – 26 februarie) se vor inregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic normale, astfel ca, in medie, ziua vor fi 5…7 grade, iar noaptea -1…0 grade.

Vor fi ploi slabe sau burnite, cu caracter local in primele doua zile, apoi probabilitatea de ploaie va creste, din nou, dupa data de 4 martie.

PROGNOZA METEO IN OLTENIA

In cea mai mare parte a intervalului de referinta, valorile de temperatura se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei din an, astfel ca ziua vor fi in medie 9 la 12 grade, iar noaptea 1 la 4 grade. Doar in primele zile (24 – 26 februarie) se vor inregistra temperaturi apropiate de cele obisnuite pentru data din calendar, astfel ca, in medie, maximele vor fi 5…7 grade, iar minimele de -1…1 grad.

Vor fi ploi slabe, cu caracter local in prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va creste, din nou, dupa data de 3 martie.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

In primele zile ale intervalului se vor inregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa in ecartul 0…3 grade, iar a minimelor intre -6 si -4 grade. Pentru restul intervalului sunt de asteptat valori ziua in medie de 3…5 grade si temperaturi minime in crestere, dar inca sub pragul de inghet, -4 la -2 grade, reprezentand un regim peste cel mediu multianual.

Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte, va fi mai mare in prima zi si din nou dupa data de 3 martie.

Stiri pe aceeasi tema

Cum va fi vremea in urmatoarele zile. Date emise de ANM

Cristiana Petrariu Bota

Ieri a fost cea mai rece zi de 16 iunie din ultimii 50 de ani: temperaturile au scăzut şi cu peste 14 grade

Teodora Badescu

Prognoza meteo: Vreme deosebit de calda, valorile termice vor trece de 30 de grade

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult