Vremea toamna 2018
Meteo

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea luni, marti si miercuri

PROGNOZA METEO: Meteorologii anunta vreme schimbatoare pentru primele zile din saptamana. Daca sambata si duminica am avut parte de temperaturi ceva mai ridicate si nu a plouat, vremea schimba foaia marti si miercuri. Doar luni vom avea parte de vreme buna. Marti si miercuri vom avea parte de ploi si de temperaturi usor mai scazute decat cele inregistrate in ultimele doua zile.

PROGNOZA METEO – luni: Valorile termice se vor situa în continuare puţin peste cele caracteristice acestei perioade în sudul şi sud-estul ţării, unde cerul va fi variabil şi izolat va ploua spre seară, potrivit Realitatea TV.

În restul teritoriului, cerul se va acoperi treptat de nori aversele se vor extinde începând cu vestul ţării şi vor cuprinde şi centru şi nordul, local lăsând local peste 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane înalte, în special în Carpaţii Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în nordul Moldovei şi 22 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, vremea se menţine uşor mai caldă decât în mod normal. În condiţii de cer variabil la amiază vor fi în jur de 20 de grade. Spre seară, cerul se acoperă de nori, dar nu va ploua.

La munte, cerul se acoperă treptat, aria ploilor cuprinde toate masivele, iar local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate de 15…20 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp. Vântul va avea intensificări pe creste, în special în Carpaţii Meridionali. La amiază vor fi 12 grade la Păltiniş, 16 la Predeal, 9 la Semenic, 12 la Sinaia, 11 la Stâna de Vale şi 7 sus pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.

PROGNOZA METEO – marti: Va ploua în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde înnorãrile vor fi temporare şi ploile vin spre seară. În Moldova, Oltenia şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi cantităţi de apă mai însemnate, iar pe crestele montane înalte poi fi precipitaţii mixte. Vântul va avea unele intensificãri la munte şi, trecător, în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în Dealurile de Vest şi 20 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

În Bucureşti, avem parte de nori şi de ploi în a doua parte a zilei. Ziua începe cu 11…12 grade, iar la amiază vor fi în jur de 19 grade.

PROGNOZA METEO – miercuri: Regimul termic se va situa în jurul normelor climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime, peste 10 grade în toată ţara ajung la 17 grade în Bacău şi Piteşti. În regiunile extracarpatice vor fi înnorări temporare, iar în sud –est, în prima parte a zilei va ploua. În cele intracarpatice soarele nu se arată şi va ploua slab sau va burniţa. La peste 1800 m altitudine, precipitaţiile, neînsemnate cantitativ, vor fi mixte. Vântul va sufla ceva mai tare în zona montană şi în sud-vestul extrem al ţării.

Bucureştenii au parte de o zi de miercuri cu nori şi ploi din când în când. Termometrele vor indica 10-11 grade la prima oră a zilei şi în jur de 16 grade la amiază, valori normale pentru această dată.

Foto: HotWeek.ro

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. 

Stiri pe aceeasi tema

Prognoza METEO pentru 1, 2, 3 si 4 februarie 2015

Cristiana Petrariu Bota

Cum va fi VREMEA de Pastele Catolic. Prognoza meteo pe doua saptamani 14 – 27 Martie 2016

Cristiana Petrariu Bota

VREMEA in octombrie, noiembrie si decembrie 2016. Informatii meteo estimative de la ANM

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult