Vremea de Craciun 2018 si de Revelion 2019. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea pe 25, 26 si 27 si 31 decembrie 2018 si pe 1 ianuarie 2019
Meteo

PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION 2015-2016: Vezi cum va fi vremea in noiembrie, decembrie 2015 si ianuarie 2016

PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION 2015-2016: Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in lunile noiembrie si decembrie 2015, precum si in ianuarie 2016. Prognoza meteo de Craciun si Revelion 2015 – 2016 indica o vreme in limitele climatologice ale perioadei, iar in unele zone in cea de-a doua parte a lunii decembrie sunt posibile temperaturi mai ridicate. In privinta precipitatiilor, sunt posibile ninsori de Craciun, insa acestea se vor situa in limitele climatologice.

HotWeek.ro va prezinta mai jos cum va fi vremea in urmatoarele trei luni, respectiv in noiembrie, decembrie 2015 si in ianuarie 2016. Datele ANM prezinta date estimative. Cum va fi vremea de Craciun si de Revelion 2015 – 2016, aflati mai jos.

PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION 2015-2016: Valorile medii lunare de temperatura se vor situa, in general, in apropierea normalului climatologic in cea mai mare parte a tarii, in urmatoarele trei luni.

Totodata, cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta de crestere in anumite regiuni ale tarii, reiese din prognoza meteorologica valabila pentru intervalul noiembrie 2015 – ianuarie 2016, publicata, vineri, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION 2015-2016: In noiembrie, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, stabilite la 3,8 grade Celsius. Exceptie va face sud-estul tarii, unde valorile termice se pot situa peste aceste norme. Astfel, pentru Transilvania si Moldova sunt prognozate valori medii cuprinse intre zero si 5 grade Celsius, in timp ce in zona Olteniei vor fi intre doua si 6 grade Celsius, iar in Banat si Dobrogea temperatura medie poate atinge si valori de 7-8 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa, in general, peste mediile climatologice in cea mai mare parte a zonelor, iar local in sudul si vestul tarii acestea pot fi apropiate de cele normale. Media multianuala lunara a precipitatiilor, pentru luna noiembrie, este de 41,5 l/mp, luandu-se in considerare intervalul de referinta 1981-2010. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Oltenia (pana la 81 l/mp), Maramures (77 l/mp) si Crisana (63 l/mp).

PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION 2015-2016: In cea de-a doua luna de iarna, decembrie, valorile termice se vor situa, in general, in apropierea mediilor multianuale (de minus 0,8 grade Celsius), iar in sud-estul si local in sudul si vestul tarii vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat normalul lunii decembrie. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Transilvaniei si Moldovei, intre -5 si zero grade Celsius, iar cele mai ridicate in Dobrogea, intre zero si 3 grade Celsius.

In privinta precipitatiilor, prognoza ANM releva ca acestea se vor situa, in decembrie, in limitele climatologice in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste medii, iar in sud sub norme. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (92 l/mp), Oltenia (87 l/mp), Banat si Crisana (cate 70 l/mp).

PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION 2015-2016: In ianuarie 2016, estimarile meteorologilor arata ca temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea regiunilor, cu exceptia sud-estului si local sudului si vestului tarii unde valorile de temperatura pot fi peste norme. Media multianuala a lunii ianuarie, stabilita luandu-se in calcul perioada 1981-2010, se situeaza la minus 2,1 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre -7 si un grad Celsius in Transilvania, intre -6 si -1 grad Celsius in Moldova, respectiv intre -2 si plus un grad Celsius, in Crisana, si intre -1 grad si plus doua grade in Dobrogea.

Pe de alta parte, cantitatile lunare de precipitatii vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale in estul, sud-estul si sudul tarii, iar in restul zonelor vor avea o tendinta de excedent.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Prognoza meteo: Vreme deosebit de calda, valorile termice vor trece de 30 de grade

Cristiana Petrariu Bota

VREMEA PANA PE 15 MAI 2016. Cat mai ploua si de cand se incalzeste

Cristiana Petrariu Bota

Cum va fi vremea in urmatoarele zile. Date emise de ANM

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult