-1.1 C
România
26 noiembrie 2020
Meteo

PROGNOZA METEO MARTIE, APRILIE SI MAI

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o prima prognoza pentru perioada martie-mai 2015, principalele repere prezentate fiind temperatura atmosferica si nivelul de precipitatii preconizat pentru perioada urmatoare. Prognoza oferita de ANM se bazeaza pe estimarile oferite de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF).

PROGNOZA METEO MARTIE
Prima luna de primavara calendaristica aduce peste tara noastra temperaturi care se incadreaza in valoriile medii anuale pentru aceasta perioada (3,5 grade C) in partea de sud si de sud-est. In restul tarii, sunt asteptate temperaturi sub media obisnuita.

Luna martie va aduce cantitati importante de precipitatii pentru intreg teritoriul Romaniei, marea lor majoritate fiind sub forma de ploaie.

PROGNOZA METEO APRILIE
Si pentru luna aprilie sunt asteptate temperaturi incadrate in limitele normalului pentru partea de sud-est tarii si sub mediile climatologice, 9,3 grade C, in restul teritoriului.

Nivelul cotelor de precipitatie nu vor depasi limitele medii anuale, 51.3 l/mp, cu exceptia zonelor cemtrale si nordice ale teritoriului in care exista o tendinta de excedent.

PROGNOZA METEO MAI
Temeperatura medie pentru luna mai este de 14,9 grade C. De temperaturi apropiate de normalul acestei perioade se vor bucura locuitorii din est, sud-est si vest, in restul teritoriului fiind asteptate medii sub normalul lunii mai.

In sud si in sud-est nu vor fi surprize nici din punctul de vedere al precipitatiilor, asteptate in jurul mediei de 66,5 l/mp, o tendinta excedentara fiind preconizata pentru restul regiunilor.

Stiri pe aceeasi tema

PROGNOZA METEO: Ger in toata tara pana joi, ANM avertizeaza ca temperaturile vor cobori la minus 20 grade

Cristiana Petrariu Bota

Iarna 2017 – 2018 va fi cu trei viscole, ca in 2012, cand au fost troiene cat casa. Semnal de alarma tras de Ion Sandu, presedintele Societatii Meteorologice Romane

Ioana Badulescu

VREMEA IN SEPTEMBRIE: Cum va fi vremea in primele zile din toamna 2014. Prognoza pana pe 14 septembrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult