PROGNOZA METEO PANA IN 15 MARTIE: VREMEA SE INCALZESTE, VINE PRIMAVARA
Meteo

PROGNOZA METEO PANA IN 15 MARTIE: VREMEA SE INCALZESTE, VINE PRIMAVARA

PROGNOZA METEO PANA IN 15 MARTIE: Primavara isi intra in drepturi. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat, marti, prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, potrivit careia vremea intra intr-un proces de incalzire pana in 15 martie, temperaturile urmand a se situa, cu mici variatii, peste mediile climatologice specifice acestei perioade. Pot aparea precipitatii in perioada 5 – 7 martie, dar pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate ploi mai putine si in general slabe, cel mai probabil in jurul datei de 10 martie.

HotWeek va prezinta mai jos estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 2 – 15 martie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

PROGNOZA METEO IN BANAT

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii martie, cu temperaturi maxime de 10…14 grade si minime de -1…4 grade, mediat pe regiune. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 5…8 grade ziua si -3…0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

HotWeek.ro iti recomanda si: PROGNOZA METEO PENTRU MARTIE, APRILIE SI MAI

Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala precipitatii mixte. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.

PROGNOZA METEO IN CRISANA

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, concretizata prin maxime de 8…13 grade si minime -1…4 grade, medii regionale. incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 5…7 grade ziua si -4…-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala lapovita si ninsoare. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.

PROGNOZA METEO IN TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme usor mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, cu medii regionale ale maximelor de 7…11 grade si ale minimelor de -3…2 grade. incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3…6 grade ziua si -6…-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana, este estimata o incalzire a vremii, astfel ca temperaturile se vor situa din nou, in marea lor majoritate, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

In prima saptamana probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, indeosebi in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala mai ales lapovite si ninsori. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.

PROGNOZA METEO IN MARAMURES

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal la inceput de martie, cu maxime, in medie regionala, de 6…8 grade si minime de -2…4 grade. Apoi vremea se va raci, astfel ca temperaturile se vor situa sub mediile multianuale caracteristice, ziua intre 4 si 6 grade, iar noaptea intre -4 si -1 grad. in cea de-a doua saptamana, valorile termice vor creste din nou si, in special cele diurne, vor depasi normalul datei calendaristice.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in prima saptamana, acestea urmand a fi mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie cand vor predomina ploile, dar si in intervalul 5-6 martie cand vor fi mai ales ninsori. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate ploi mai putine si in general slabe, cel mai probabil in jurul datei de 10 martie.

PROGNOZA METEO IN MOLDOVA

In primele zile, vremea va fi in general mai calda decat ar fi normal, cu temperaturi diurne de 8…12 grade si minime de -2…3 grade, in medie. incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3…6 grade ziua si -3…-1 grad noaptea se vor situa sub cele specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie.

Probabilitatea pentru precipitatii pe spatii mai extinse si in general moderate cantitativ va fi mai mare in perioada 5 – 7 martie, cand vor fi mai ales lapovite sau ninsori. In restul timpului vor predomina ploile, slabe si pe spatii relativ restranse.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, concretizata prin maxime de 9…11 grade si minime intre 2 si 5 grade, medii regionale. in perioada 5 – 8 martie valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile diurne de de 5…7 grade se vor situa in jurul celor specifice datei din calendar, in timp ce minimele nocturne vor continua sa fie peste normal. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa peste mediile climatologice caracteristice perioadei din an.

Probabilitatea pentru ploi pe spatii extinse va fi mai mare in perioada 5 – 7 martie, in restul intervalului doar izolat urmand a fi ploi slabe sau burnita.

PROGNOZA METEO IN MUNTENIA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme deosebit de calda pentru data din calendar, abaterile pozitive ale valorilor maxime fiind chiar semnificative; astfel, vor fi medii ale temperaturilor diurne de 12…15 grade si ale celor nocturne de -1…4 grade. incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 4…6 grade ziua si -4…0 grade noaptea se vor situa sub cele specifice perioadei. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 5-7 martie cand vor fi ploi, dar si lapovita sau ninsoare si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. in restul intervalului ploi slabe se vor semnala pe spatii restranse.

PROGNOZA METEO IN OLTENIA

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, concretizata prin medii ale maximelor de 10…14 grade si ale minimelor de -1…5 grade. incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3…5 grade ziua si -4…0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana, este estimata o incalzire a vremii, astfel ca temperaturile se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala precipitatii mixte. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

La inceputul intervaluIui, dar si in cea de-a doua saptamana de prognoza, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de -1…2 grade si ale minimelor de -6…-3 grade. Mai rece va fi in perioada 5-9 martie, cand temperaturile se vor mentine negative ziua, iar pe timpul noptii pot cobori spre pragul de ger.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in prima saptamana, in special in noaptea de 2/3 martie si in perioada 5 -7 martie, cand vor predomina ninsorile.

Sursa foto: Cristian George

Stiri pe aceeasi tema

Prognoza meteo pana pe 26 martie: Va ploua in intreaga tara pana la sfarsitul lunii

Cristiana Petrariu Bota

Avertizare ANM de furtuna in aproape toata tara, valabila de sambata pana luni

Ioana Badulescu

Vreme in racire accentuata in Romania. ANM: Vor fi temperaturi negative si ninsori in unele regiuni

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult