Meteo

Prognoza METEO pana in 8 decembrie: VREMEA se raceste si vin ninsorile

Prognoza METEO pentru urmatoarele doua saptamani arata ca vremea va intra intr-un proces de racire incepand din 25 noiembrie, apoi valorile termice vor reveni la cele normale pentru media multianuala a acestei perioade.

Va ninge in cantitati importante in ultimele zile din noiembrie, apoi prima parte a lunii decembrie va aduce un nou proces de racire.

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru perioada 25 noiembrie – 8 decembrie, pentru toate zonele tarii, pe baza datelor primite de la Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Banat

Pana pe 28 noiembrie, temperaturile vor fi mai scazute decat media acestei perioade. In timpul zilei, maximele abia ca vor atinge 1 grad, in timp ce noaptea, temperaturile vor scadea pana -3 grade. Dupa 2-3 zile de incalzire, temperaturile vor ajunge pana la 6 grade ziua si 0 grade noaptea. Probabilitatea de precipitatii este mai mare in prima parte a intervalului.

Crisana

Pe parcursul primei saptamani, pana in data de 28 noiembrie, va avea loc o racire a vremii, iar media temperaturilor maxime va scadea spre 1 grad si a celor minime spre -4 grade. Va urma o incalzire, ce se va incheia pe 30 noiembrie – 1 decembrie, cand media maximelor diurne va fi de 5 grade, iar cea a minimelor nocturne, de -1 grad. Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in zilele de 25 si 26 noiembrie, cand vor fi ninsori pe arii relativ extinse si, din nou, dupa 29 noiembrie.

Transilvania

Vemea se va raci intre 25 si 28 noiembrie, interval in care media temperaturilor diurne va scadea de la 5 la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne de la 4 grade la – 7 grade, iar in estul regiunii sub – 10 grade. In intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie vremea se va incalzi, astfel incat se va ajunge la o medie termica diurna de 3 grade si una nocturna, de -4…-3 grade. In a doua saptamana vremea va fi usor mai rece decat normalul perioadei.

La inceputul intervalului de prognoza va ninge pe arii relativ extinse. Cu incepere din 1 decembrie, zilnic, la nivel local, vor fi precipitatii slabe, predominant ninsori.

Maramures

Intre 25 si 28 noiembrie, vremea se va raci, scaderea de temperatura fiind si aici mai importanta in timpul noptilor. Astfel, mediile maximelor regionale vor scadea de la 3 la 0 grade, iar ale minimelor, de la 4 grade spre -6 grade. Dupa 28 noiembrie temperaturile vor creste putin, iar in ultima saptamana a perioadei, acestea vor scadea din nou. In perioada 26-28 noiembrie va ninge, posibil si intre 1 si 3 decembrie.

Moldova

Pana in intervalul 27-28 noiembrie, valorile termice vor fi in scadere accentuata, vremea devenind rece pentru aceasta perioada a anului. Astfel, media maximelor diurne va ajunge de la 9 grade la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 7 grade la -6 grade.

Apoi, dupa 2-3 zile de incalzire, pana pe 8 decembrie vor fi temperaturi medii maxime in jurul a 3…4 grade si temperaturi medii minime intre -3 si -1 grad, ceea ce semnifica un regim termic usor mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Pe 25 noiembrie va ninge, dupa care sunt slabe sanse de precipitatii.

Dobrogea

Dupa 3-4 zile de racire accentuata, vremea se va incalzi usor de la o zi la alta. Astfel, initial, media temperaturilor maxime va scadea de la 14 la 4 grade, iar cea a minimelor, de la 11 la -2 grade, pentru ca dupa data de 28 noiembrie pana pe 1 decembrie, maximele diurne sa creasca, treptat, spre 9 grade si minimele nocturne sa ajunga, in medie, la 2 grade. La inceputul intervalului vor fi precipitatii slabe mixte, iar dupaa 1 decembrie creste probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ.

Muntenia

Vremea se va raci intre 25 si 28 noiembrie, interval in care media temperaturilor maxime va scadea de la 12 la 3 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 9 grade la – 3 grade. In intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie vremea se va incalzi treptat, astfel incat se va ajunge la o medie termica diurna de 7 grade si nocturna de -1 grad. In perioada 1-4 decembrie vor fi ploi slabe si, trecator, lapovita.

Oltenia

In prima parte a intervalului de prognoza va avea loc un proces racire ce va dura pana pe 27- 28 noiembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea spre 2…3 grade, iar a celor minime va atinge – 3…-4 grade. Ulterior vremea se va incalzi, astfel incat, pe 1 – 2 decembrie, media maximelor diurne va fi de 5…6 grade, iar cea a minimelor nocturne, de – 2…-1 grad. In primele zile ale intervalului va ninge, iar intre 1 si 4 decembrie, se vor semnala ploi si, trecator, lapovite.

Stiri pe aceeasi tema

METEO DE WEEKEND: Vremea se raceste si vin ploile, la munte va fi lapovita si ninsoare

Ioana Badulescu

VREMEA in weekend pe litoral si la munte. Temperaturi in crestere, dar nu scapam de nori

Cristiana Petrariu Bota

PROGNOZA METEO: Vremea se schimba, vor fi ploi si vijelii cel putin pana miercuri

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult