PROGNOZA METEO PANA PE 12 IUNIE 2016: Vremea se raceste usor in primele zile din luna iunie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 30, 2016 15:45

PROGNOZA METEO PANA PE 12 IUNIE 2016: Vremea se raceste usor in primele zile din luna iunie

PROGNOZA METEO PANA PE 12 IUNIE 2016: Dupa zilele calduroase de la sfarsitul lunii mai, vremea se raceste in primele zile din luna iunie. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo valabila pentru intervalul 30 mai – 12 iunie, potrivit careia vremea intra intr-un proces de racire in prima parte a lunii iunie, urmand a se inregistra si precipitatii, dar se va incalzi treptat in jurul perioadei de 10 – 12 iunie, cand temperaturile urca pana la 28 de grade Celsius.

VREMEA IN IUNIE IN DOBROGEA – Pana in data de 3 iunie, temperatura aerului va fi in scadere de la medii ale maximelor de 26-27 de grade (mai ridicate decat cele normale), pana la medii de 21 de grade (usor sub cele obisnuite in aceasta perioada). Ulterior, valorile termice diurne vor oscila in jurul a 23 de grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand vremea se incalzeste usor. Temperaturile minime nu vor suferi modificari semnificative de la o zi la alta si se vor incadra, in medie, intre 14 si 17 grade. Ploi de scurta durata, insotite si de descarcari electrice, vor fi posibile pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar in zilele de 2 si 3 iunie acestea se vor semnala pe spatii extinse si, izolat, se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

VREMEA IN IUNIE IN MUNTENIA – Vremea va fi calda in primele trei zile, cand mediile maximelor vor fi de 28-30 de grade, apoi temperaturile vor scadea pana la valori normale pentru aceasta perioada si, in intervalulul 2-8 iunie, se vor situa in jurul a 24-25 de grade. Spre sfarsitul intervalului vremea se va incalzi treptat, iar media regionala a maximelor va atinge 28 de grade. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ si se vor incadra, in medie, intre 13 si 15 grade. Probabilitatea de aparitie a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in 30 si 31 mai, dar si in perioada 2-7 iunie, cand se pot inregistra si cantitati mai mari de apa. Ploi izolate, de scurta durata, vor fi posibile si in restul intervalului.

VREMEA IN IUNIE IN MOLDOVA – Dupa un inceput de saptamana cu vreme calda si o medie regionala a maximelor de 26-28 de grade, temperaturile diurne vor scadea treptat pana la aproximativ 22 de grade, in 3 si 4 iunie, valori sub cele obisnuite in aceasta perioada. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara, astfel ca, la sfarsitul intervalului, se vor inregistra, din nou, 26-27 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 14 grade in prima saptamana, la 11-12 grade intre 7 si 9 iunie, urmand a creste din nou spre 14 grade in ultimele zile. Fenomenele specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii extinse in zilele de 31 mai, 2 si 3 iunie, cand sunt de asteptat si cantitati de apa mai insemnate, dar ploi slabe, pe spatii restranse, sunt posibile si in restul intervalului.

VREMEA IN IUNIE IN BANAT – Prima saptamana de prognoza incepe cu vreme calda, apoi, in intervalul 2-7 iunie, temperaturile vor scadea usor sub valorile climatologic specifice acestei perioade, adica medii diurne de 23-24 de grade. Din 8 iunie vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca, la sfarsitul intervalului, maximele termice se vor situa, in medie, in jurul valorii de 28 de grade. Regimul termic norturn se va mentine mai ridicat decat cel obisnuit, iar minimele vor fi cuprinse, in medie, intre 12 si 15 grade. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi posibile in fiecare zi, dar in intervalul 2 – 7 iunie cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

VREMEA IN IUNIE IN CRISANA – Vremea va fi calda in primele trei zile, apoi, in intervalul 2-7 iunie, valorile termice vor fi apropiate de cele obisnuite la inceputul verii, cu maxime de aproximativ 24 de grade. Din 8 iunie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, temperaturile medii diurne vor creste treptat, spre 27-28 de grade. Valorile medii nocturne nu vor avea variatii semnificative, situandu-se intre 12 si 14 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor insotite de descarcari electrice va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar in 30 mai, precum si in intervalul 2–7 iunie, acestea se vor semnala pe spatii extinse, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

VREMEA IN IUNIE IN TRANSILVANIA – Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori medii cuprinse intre 22 si 27 de grade, cu cele mai ridicate maxime, ce vor caracteriza o vreme calda, la inceputul si sfarsitul intervalului, iar cele mai scazute in perioada 3-7 iunie, cand vor fi apropiate de mediile climatologic specifice primei saptamani a lunii iunie. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ si se vor incadra, in medie, intre 10 si 13 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, temporar, se vor semnala averse. Acestea vor aparea pe arii extinse si vor fi mai insemnate cantitativ in 30 mai si in intervalul 2–7 iunie.

VREMEA IN IUNIE IN MARAMURES – Valorile termice diurne se vor situa in limite normale pentru aceasta perioada si vor oscila, in medie, intre 23 si 25 de grade, exceptand prima si ultima zi a intervalului, cand se vor inregistra 26-27 de grade, iar vremea va fi calda. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 13 grade in cea mai mare parte a intervalului, exceptie facand diminetile de 7, 8 si 9 iunie, cand minimele se vor apropia de 10 grade. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata in fiecare zi, dar in 30 mai, precum si in intervalul 2–7 iunie se vor inregistra si cantitati de apa mai insemnate.

VREMEA IN IUNIE IN OLTENIA – Prima saptamana de prognoza incepe cu vreme calda si maxime, in medie, de 28-30 de grade. In intervalul 2-9 iunie temperaturile vor scadea spre valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, adica medii diurne de 24-26 de grade. In ultimele zile de prognoza vremea se va incalzi usor, cu aproximativ 2-3 grade. Regimul termic norturn se va mentine mai ridicat decat cel obisnuit, iar minimele vor fi cuprinse, in medie, intre 13 si 16 grade. Zilnic sunt posibile manifestari specifice instabilitatii atmosferice, dar in intervalul 2 – 8 iunie, acestea se vor semnala pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

VREMEA IN IUNIE LA MUNTE – Regimul termic se va mentine usor mai ridicat decat cel normal in aceasta perioada, cu precadere la inceputul si sfarsitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, in medie, intre 14 si 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade. Vremea va fi instabila pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare si se vor semnala pe arii mai extinse in 30 mai, precum si in intervalul 2-7 iunie, cand sunt asteptate si cantitati de apa mai insemnate.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.