0.4 C
România
28 octombrie 2021
Meteo

PROGNOZA METEO PANA PE 7 MARTIE. Cum va fi vremea de Martisor

PROGNOZA METEO PANA PE 7 MARTIE. Sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie vine cu vreme frumoasa si mai calda decat normalul termic al acestei perioade. Sunt posibile ploi in zilele de 24 si 27 februarie, precum si pe 1 martie, insa in rest temperaturile vor urca pana la 14 – 15 grade Celsius in timpul zilei. Va prezentam mai jos estimarea meteo realizată de meteorologi folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

PROGNOZA METEO IN PERIOADA 22 FEBRUARIE – 7 MARTIE

VREMEA IN BANAT

In primele doua zile ale intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, inregistrandu-se maxime de 17-18 grade si minimede 5-7 grade.

Apoi va urma o racire a vremii, dar temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada, iar maximele vor fi cuprinse intre 8 si 12 grade, iar minimele 1-3 grade. Doar pe 27 februarie valorile se vor apropia de cele normale ale perioadei, media maximelor fiind de 6-7 grade, iar a minimelor nocturne de 0-1 grad.

In zilele de 22 si 28 februarie sansele de ploaie vor fi reduse, iar in restul intervalului temporar va ploua, cu precadere pe 23, 26 februarie si 1 martie.

VREMEA IN CRISANA

In primele zile ale perioadei va fi mai cald decat in mod normal, cu maxime de 15-16 grade si minime de 5-6 grade. Vor urma cateva zile cu temperaturi mai reci, iar in restul perioadei valorile de temperatura se vor situa peste cele normale, cu medii regionale ale maximelor intre 7 si 12 grade si ale minimelor intre -1 si 3 grade.

Pe 22 si 28 februarie nu sunt sanse mari de ploaie, dar pe 23, 26 februarie si 1 martie vor fi averse.

VREMEA IN TRANSILVANIA

In primele doua zile ale intervalului va fi mult mai cald decat in mod obisnuit, cu maxime de 14-16 grade si minime de 3-5 grade. Apoi, valorile termice vor fi in scadere, dar se vor mentine in general peste cele normale specifice perioadei. Astfel, in medie, maximele vor fi cuprinse intre 6 si 11 grade, iar minimele intre -3 si 1 grad.

Pe 22, 28 si 29 februarie vor fi sanse mici de ploaie. In restul intervalului, temporar vor fi precipitatii, dar mai ales in zilele de 23, 26 februarie si 1 martie.

VREMEA IN MARAMURES

Pentru 22 si 23 februarie meteorologii anunta vreme frumoasa si calda pentru aceasta perioada, 13-14 grade ziua si 4-5 grade noaptea. Pe 24 februarie vremea se va raci, dar valorile termice din restul perioadei se vor mentine usor peste cele normale specifice perioadei. Vor fi posibile precipitatii in fiecare zi, dar mai ales in jurul datelor de 23, 26 februarie si 1 martie.

VREMEA IN MOLDOVA

Potrivit ANM, in primele doua zile ale intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, 16-17 grade in timpul zilei si 4-6 grade noaptea. Pe 24 februarie vremea se va raci, dar valorile termice din restul intervalului se vor mentine usor peste cele normale specifice perioadei. Dupa 25 februarie, media valorilor din timpul zilei va fi de 6-10 grade, iar noaptea -1…2 grade. Va ploua pe 24 si 27 februarie, dar si dupa data de 1 martie.

VREMEA IN DOBROGEA

Vremea va fi foarte calda in primele zile ale intervalului respectiv, inregistrandu-se ziua 14-17 grade si 7-9 grade noaptea. Pe 24 februarie se va raci, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile nu vor fi semnificative, valorile mentinandu-se mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Media valorilor din timpul zilei va fi de 9-11 grade, iar noaptea 3-5 grade.

Ploile isi vor face aparitia dupa data de 23 februarie, insa probabilitatea va fi mai mare pe 24 si 27 februarie, dar si dupa 1 martie.

VREMEA IN MUNTENIA

In primele doua zile ale intervalului va fi mult mai cald decat de obicei, cu 18-20 de grade ziua si 5-7 grade noaptea. Pe 24 februarie temperaturile scad, dar apoi se vor mentine peste cele normale specifice perioadei. Astfel, dupa 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 10-12 grade, iar a celor nocturne de 1-4 grade.

Va ploua pe 24 si 27 februarie si dupa 1 martie.

VREMEA IN OLTENIA

Si aici vremea va fi foarte calda in primele zile, cu maxime de 19-20 de grade si minime de 5-7 grade. Ca si in restul tarii, temperaturile scad pe 24 februarie si apoi cresc, din nou. Dupa 25 februarie, media regionala a maximelor diurne va fi de 8-11 grade, iar cea a minimelor nocturne de 0-3 grade.

Va ploua pe 23 februarie, apoi pe 27 februarie si dupa 1 martie.

VREMEA LA MUNTE

Pentru zonele de munte meteorologii anunta vreme foarte calda in primele doua zile, adica 8-9 grade ziua si 0-2 grade noaptea. Pe 24 februarie vremea se va raci, iar dupa aceasta data variatiile termice nu vor fi semnificative, valorile mentinandu-se apropiate de cele normale specifice perioadei.

Dupa data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 0-3 grade, iar a celor nocturne de -6…-3 grade. Se vor inregistra precipitatii mixte pe 24 si 27 februarie, dar si dupa 1 martie.

Stiri pe aceeasi tema

Vremea de Paste 2017. Prognoza emisa de meteorologi pentru 16, 17 si 18 aprilie 2017

Ioana Badulescu

ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu de ploi torentiale valabila pentru judetele Iasi, Neamt, Suceava si Botosani

Ioana Badulescu

METEO. ANM a emis Cod Portocaliu de ninsori si viscol in Moldova si la munte

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult