VREMEA DE SF. ANDREI 30 NOIEMBRIE - 1, 2 DECEMBRIE 2016. Prognoza meteo pentru mini-vacanta de Sf. Andrei si de Ziua Nationala 2016
Breaking News

Prognoza meteo pana pe 8 octombrie. Toamna isi intra in drepturi, temperaturile scad simtitor la inceput de octombrie

Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Potrivit specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), vremea va fi una specifica perioadei de toamna, cu temperaturi scazute, dar in limitele calendaristice, cu posibile precipitatii. La munte, in schimb, sunt prognozate temperaturi negative spre sfarsitul perioadei estimate. Redam mai jos datele valabile pentru perioada 25 septembrie-8 octombrie. 

In Banat, dupa o usoara incalzire in primele doua zile ale intervalului, pana la valori maxime in jurul a 23 de grade, normale pentru aceasta perioada, temperatura aerului va fi in scadere pana spre sfarsitul primei saptamani, cand se vor inregistra, in medie, maxime de 18-19 grade. In cea de-a doua saptamana va exista o usoara crestere a temperaturilor diurne, dar in medie, acestea se vor situa in jurul a 21 de grade. In primele nopti ale intervalului, temperaturile minime, normale pentru aceasta perioada, vor fi, in medie, de 11-12 grade. Pana la sfarsitul primei saptamani temperaturile nocturne vor fi in scadere, pana la valori medii de 7-8 grade. In a doua jumatate a intervalului va exista o crestere a temperaturilor minime, iar media regionala a acestora va fi de 10-11 grade. Trecator va ploua slab si izolat in zilele de 25 si 26 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere in intervalul 3-7 octombrie.

In Crisana, in primele trei zile ale intervalului valorile termice diurne vor fi normale pentru aceasta perioada, maximele fiind, in medie, de 22-23 de grade. Pana spre sfarsitul primei saptamani, temperatura aerului va fi in scadere, astfel ca media maximelor se va situa in jurul valorii de 18 grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile diurne vor fi in crestere usoara, astfel ca media regionala a maximelor va fi de 20-21 de grade. Minimele nocturne, in prima jumatate a intervalului, vor fi in scadere de la valori medii de 10-11 grade, la medii de 6-7 grade.

In cea de-a doua saptamana, temperaturile din cursul noptilor vor fi in crestere usoara pana la valori, in medie, de 8-10 grade, normale pentru aceasta perioada. In prima zi a intervalului vor fi conditii ca izolat sa ploua slab, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie ridicata in intervalul 3-8 octombrie. In Transilvania, in primele doua zile ale intervalului, temperatura aerului va avea valori normale pentru ultima decada a lunii septembrie, cu medii regionale ale maximelor de 21-22 de grade si ale minimelor de 8-9 grade. Apoi, pana la sfarsitul primei saptamani, vremea se va raci si, astfel, media valorilor diurne va fi de 15-16 grade, iar a celor nocturne de 2-3 grade. In cea de-a doua saptamana temperatura aerului va fi in crestere pana la medii ale maximelor de 18-19 grade si ale minimelor de 7-8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 3-8 octombrie. In Maramures, in primele doua zile ale intervalului, media regionala a maximelor se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 8-9 grade, valori apropiate de normalul perioadei. Apoi, pana la sfarsitul lunii septembrie vremea se va raci treptat, media valorilor diurne se va situa in jurul a 17 grade, iar a celor nocturne va fi de 4-5 grade.

In prima saptamana a lunii octombrie, temperatura aerului va fi in crestere usoara pana la medii ale maximelor de 18-19 grade si ale minimelor, de 8-9 grade. Incepand cu data de 3 octombrie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor.

In Moldova, in primele doua zile, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale si se vor situa in medie in jurul a 22 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 14-15 grade si vor caracteriza, in perioada 29 septembrie – 2 octombrie, o vreme racoroasa spre rece.

Apoi, temperaturile vor creste usor spre o medie de 18-19 grade, apropiata de cea regional specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10-12 grade, pana la 4-5 grade spre finalul primei saptamani, dupa care vor creste pana la o medie de 8 grade, normala perioadei. Incepand cu data de 3 octombrie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor slabe si pe arii restranse.

In Dobrogea, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale in primele doua zile si vor fi, in medie, de 22-23 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor scadea pana la medii de 16 grade si vor caracteriza, pana in 2 octombrie, o vreme racoroasa.

Apoi, temperaturile vor creste usor spre o medie de 20 de grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 13-15 grade, pana la 8-9 grade spre finalul primei saptamani, dupa care vor creste pana la o medie normala de 12 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe si pe arii restranse va fi mai ridicata in jurul datei de 28 septembrie si in perioada 2 – 8 octombrie.

In Muntenia, in primele doua zile, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale si se vor situa, in medie, in jurul a 23-24 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 16-18 grade si vor caracteriza, in perioada 28 septembrie – 2 octombrie, o vreme racoroasa.

Apoi, temperaturile vor creste usor spre o medie de 21-22 grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10-12 grade, pana la 6 grade, spre finalul primei saptamani, dupa care vor creste pana la o medie de 10 grade, normala perioadei. Pe spatii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie si dupa data de 2 octombrie. In Oltenia, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale in primele trei zile si se vor situa, in medie, in jurul a 21-22 de grade, dar incepand din data de 28 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 17-18 grade si vor caracteriza, pana in 2 octombrie, o vreme racoroasa.

Apoi, temperaturile vor creste usor spre o medie de 20 de grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10-12 grade, pana la 6-7 grade spre finalul primei saptamani, dupa care vor creste pana la o medie normala de 10 grade. Pe spatii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie si dupa data de 2 octombrie. La munte, in primele doua zile ale intervalului valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12-13 grade si ale minimelor de 4-5 grade. Apoi, pana la sfarsitul lunii septembrie vremea se va raci treptat, media valorilor diurne va fi de 8-9 grade, iar a celor nocturne de -1 spre 1 grad.

In prima saptamana a lunii octombrie, temperatura aerului va fi in crestere, astfel ca mediile valorilor diurne vor fi de 11-12 grade si ale celor nocturne, de 4-5 grade. In zilele de 25, 26 si 27 septembrie, pe arii restranse vor fi precipitatii slabe. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 3 octombrie.

Stiri pe aceeasi tema

Romania trece de pragul psihologic de 10.000 de infectari cu noul coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Recesiunea ameninta mai multe state importante. Printre acestea se numara Marea Britanie, Germania, Italia si SUA

Cristiana Petrariu Bota

Mikhail Mishustin este noul premier al Rusiei, dupa demisia lui Medvedev

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult