Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea se mai incalzeste la inceput de februarie
Meteo

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea se mai incalzeste la inceput de februarie

PROGNOZA METEO. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit estimarii meteo, vremea se mai incalzeste treptat pana pe 28 ianuarie, iar dupa o racire usoara inregistrata in ultimele zile din luna ianuarie, februarie debuteaza cu valori termice in general pozitive, usor mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada a anului.

Va prezentam mai jos estimarea evolutiei temperaturilor si precipitatiilor pentru intervalul 25 ianuarie – 7 februarie, pentru fiecare regiune a tarii.

PROGNOZA METEO IN BANAT

Vremea se va încălzi treptat, astfel că media regională a temperaturilor maxime va crește de la 2 grade Celsius, în data de 25 ianuarie, la 10 grade pe 28 ianuarie. De asemenea, valorile termice nocturne vor ajunge, în același interval, să depășească ușor punctul de îngheț. Între 29 ianuarie și 31 ianuarie se va produce o răcire ușoară, apoi, până pe 7 februarie, se vor înregistra medii pozitive ale temperaturii aerului și, atât maximele, cât și minimele, vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Vor cădea precipitații slabe, mixte în primele două, trei zile, când vor fi condiții de polei. Local, va ploua slab spre sfârșitul primei săptămâni și, din nou, în unele zile ale intervalului 1-5 februarie.

PROGNOZA METEO IN CRISANA

Regimul termic va deveni unul mai cald, iar media temperaturilor maxime va crește de la 1 grad Celsius până la 9 grade, pe 28 ianuarie. Valorile termice nocturne vor ajunge, în medie, la sfârșitul aceluiași interval, la 3 grade. Între 29 ianuarie și 31 ianuarie se va produce o răcire ușoară, apoi se vor înregistra medii preponderent pozitive ale temperaturii aerului, în timp ce maximele și minimele vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Precipitații slabe mixte sunt prognozate în zilele de 25 și 26 ianuarie, când vor fi condiții de polei. Local, va ploua în general slab spre sfârșitul primei săptămâni și, din nou, în intervalul 1-5 februarie.

PROGNOZA METEO IN TRANSILVANIA

Vremea va reveni treptat la normal, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la—2 grade, pe 25 ianuarie, la 7 grade, pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne, deși în continuare negative, vor ajunge, la sfârșitul aceluiași interval, apropiate de punctul de îngheț. În perioada 29 — 31 ianuarie se va produce o răcire ușoară, însă, începând cu 1 februarie, se vor înregistra temperaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Meteorologii prognozează precipitații slabe, mixte, în primele zile ale intervalului, dar și spre sfârșitul primei săptămâni. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și între 1 și 6 februarie, când vor fi și condiții de polei.

PROGNOZA METEO IN MARAMURES

Regimul termic va deveni normal, cu medii ale temperaturilor maxime în creștere de la—2 grade la 6 grade, în data de 28 ianuarie. Valorile termice nocturne, deși în continuare negative, vor ajunge, tot pe 28 ianuarie, apropiate de punctul de îngheț. Între 29 ianuarie și 31 ianuarie se va produce o răcire, însă începând cu 1 februarie se vor înregistra în cursul zilei medii pozitive ale temperaturii aerului iar minimele vor fi, de asemenea, ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Luni și marți se vor consemna precipitații slabe, mixte și ulterior spre sfârșitul primei săptămâni, iar ulterior între 1 și 7 februarie. De asemenea, vor fi condiții de polei.

PROGNOZA METEO IN MOLDOVA

Vremea se va încălzi treptat, iar media temperaturilor maxime va crește de la zero grade, pe 25 ianuarie, la 9 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, în același interval, să depășească ușor punctul de îngheț. Ulterior, până pe 7 februarie, se vor înregistra medii pozitive ale temperaturii aerului, ziua și ușor negative, noaptea, condiții în care atât maximele, cât și minimele vor fi ușor mai ridicate decât normele termice din această perioadă a anului. Probabilitatea pentru precipitații slabe, mixte va fi ridicată în 25-26 ianuarie, spre sfârșitul primei săptămâni și, din nou, în unele zile ale intervalului 1-5 februarie, când vor exista și condiții de producere a poleiului.

PROGNOZA METEO IN DOBROGEA

Vremea se va încălzi treptat. Astfel, media temperaturilor va crește de la—4 grade Celsius, pe 25 ianuarie, la 7 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, la sfârșitul aceluiași interval, să devină ușor pozitive. Între 29 ianuarie și 7 februarie se vor înregistra, atât ziua, cât și noaptea, medii pozitive ale temperaturii aerului, ceea ce semnifică faptul că maximele și minimele vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Trecător vor fi fulguieli la începutul intervalului. Local, va ploua slab spre sfârșitul primei săptămâni și în unele zile ale intervalului 2-6 februarie.

PROGNOZA METEO IN MUNTENIA

Deși vremea se va încălzi treptat, abia pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge zero grade. În schimb, valorile termice maxime vor deveni, în medie, încă din 26 ianuarie pozitive, urcând până la 8 grade pe 28 ianuarie. Între 29 ianuarie și 31 ianuarie se va produce o răcire ușoară, însă, începând cu 1 februarie se vor înregistra, zilnic medii pozitive ale temperaturii aerului, iar atât maximele cât și minimele, vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Izolat vor fi precipitații slabe, ninsori în prima zi și ploi spre sfârșitul săptămâni și, din nou, în intervalul 3-5 februarie. Izolat se va semnala polei.

PROGNOZA METEO IN OLTENIA

Vremea se va încălzi, iar pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge zero grade. În schimb, valorile termice maxime vor deveni pozitive, în medie, încă din 26 ianuarie, urcând până la 8 grade pe 28 și 29 ianuarie. După o ușoară răcire, începând cu 1 februarie, se vor înregistra, zilnic, medii pozitive ale temperaturii aerului, iar maximele și minimele vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Izolat, vor cădea precipitații slabe, predominant ploi, cu o probabilitate mai mare de apariție între 2 și 6 februarie. Totodată, vor fi condiții de formare a poleiului.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Vremea se va încălzi treptat, iar media temperaturilor maxime va crește de la—5 grade Celsius la 4 grade, pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, în medie, la—2 grade, la sfârșitul aceluiași interval. În perioada 29 — 31 ianuarie se va produce o răcire ușoară, dar din 1 februarie se vor înregistra zilnic medii ușor pozitive ale temperaturii aerului. În plus, vor cădea ninsori slabe în primele două — trei zile ale întervalului de referință, spre sfârșitul primei săptămâni și, din nou, în unele zile ale intervalului 1-7 februarie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Stiri pe aceeasi tema

METEO – ANM a emis o alerta meteo Cod Galben de ploi, lapovita si vant pentru jumatate din tara

Cristiana Petrariu Bota

VREMEA DE FLORII: Prognoza meteo pentru vineri, sambata si duminica

Cristiana Petrariu Bota

Alerta meteo Cod Galben de ninsori, vantul va bate in rafale pana pe 18 ianuarie

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult