12.4 C
România
20 octombrie 2020
Meteo

PROGNOZA METEO PENTRU AUGUST: Temperaturi caniculare si ploi putine

PROGNOZA METEO PENTRU AUGUST: Meteorologii au facut publica prognoza meteo pentru luna august. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), luna august va aduce, în general, un regim termic al aerului destul de ridicat comparativ cu mediile multianuale ale perioadei, în timp ce la nivel de precipitaţii cantităţile vor fi deficitare în aproape toată ţara, dar în special în regiunile sudice şi sud-estice.

Conform prognozei, în august, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile multianuale (19,7 grade Celsius, raportate la perioada 1981-2010) în cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice cele mai mari fiind posibile îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice şi vestice.

PROGNOZA METEO PENTRU AUGUST: Astfel, pentru Muntenia sunt prognozate temperaturi medii de 18-23 grade Celsius, în Dobrogea între 22 şi 23 de grade Celsius, în Transilvania de 16-20 grade Celsius şi în Banat între 19 şi 23 de grade Celsius. De asemenea, în Crişana mediile se vor încadra între 19 şi 21 de grade Celsius, în Maramureş între 18 şi 20 de grade Celsius, în Oltenia între 17 şi 23 de grade Celsius şi în Moldova între 15 şi 23 de grade Celsius.

PROGNOZA METEO PENTRU AUGUST: În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii, acestea vor fi deficitare în aproape toată ţara, cele mai scăzute valori urmând să se înregistreze în sud-estul şi sudul teritoriului, unde se vor situa între 22 şi 40 de litri/mp. Media multianuală de precipitaţii este de 77,8 l/mp. Cu toate acestea, normele climatologice pentru precipitaţii ar putea atinge şi 90-95 litri /mp în Transilvania şi Muntenia pe fondul unor intervale de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin averse şi descărcări electrice.

PROGNOZA METEO PENTRU AUGUST: Estimările sezoniere sunt elaborate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Stiri pe aceeasi tema

METEO. Ninsori si ger pana la mijlocul saptamanii in toata tara

Ioana Badulescu

ANM a emis o alerta meteo de ploi valabila pana pe 21 octombrie

Cristiana Petrariu Bota

Cod Rosu de viscol in Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Ialomita si Calarasi

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult