5.3 C
România
29 noiembrie 2021
ANM ar putea emite COD ROSU de CANICULA pentru joi
Meteo

PROGNOZA METEO PENTRU IULIE, AUGUST SI SEPTEMBRIE 2017. Ne asteapta o vara caniculara si secetoasa

PROGNOZA METEO PENTRU IULIE, AUGUST SI SEPTEMBRIE 2017. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in lunile iulie, august si septembrie. Prognoza meteo pentru următoarele trei luni indica temperaturi peste media normala, cu un deficit de precipitatii pe parcursul intregii veri in toata tara.

PROGNOZA METEO IN IULIE. Temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, indeosebi in sudul, sud-estul si vestul tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in toata tara. Deficitul cel mai pronuntat se va inregistra in sudul, sud-estul si estul teritoriului.

PROGNOZA METEO IN AUGUST. Temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sudestul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in regiunile sudice, estice si vestice.

PROGNOZA METEO IN SEPTEMBRIE. Temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, in cea mai mare parte a teritoriului. Cantitatile totale de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand regiunile nordice si centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologica.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Stiri pe aceeasi tema

Vremea frumoasa devine o amintire. ANM a emis o alerta de ploi si ninsori

Cristiana Petrariu Bota

Temperaturi extrem de scazute la Botosani si Iasi in aceasta dimineata: -19,2 grade Celsius

Ioana Badulescu

ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu de viscol in Bucuresti si 11 judete. Alte 15 judete sunt vizate de ninsori pana vineri seara

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult