PROGRAM RUSALII 2017.
Viata bate filmul

PROGRAM RUSALII 2017. Zile libere de 1 iunie, 2 iunie si 5 iunie, mini-vacanta dureaza cinci zile pentru bugetari

PROGRAM RUSALII 2017. Zile libere de 1 iunie, 2 iunie si 5 iunie, astfel ca mini-vacanta de Rusalii va tine cinci zile pentru bugetari si elevi. Zilele de 1 si 5 iunie au fost declarate libere de Executiv, iar Guvernul a decis sa declare zi libera si pe 2 iunie, astfel ca vacanta se intinde pe 5 zile, cumulat cu weekendul. Institutiile vor avea program special in mini-vacanta de Rusalii.

PROGRAM RUSALII 2017. Angajatii din mediul public și din cel privat beneficiază de o zi liberă pe 5 iunie, potrivit Codului muncii, când se sărbătorește a doua zi de Rusalii. Prima zi a acestei sărbători cade întotdeauna duminică, conform tradiției creștine, ceea ce înseamnă că salariații vor avea parte de liber lunea, a doua zi de Rusalii. Mai mult, bugetarii vor avea parte chiar de o scurtă vacanță de cinci zile, Executivul hotărând să le acorde acestora liber și în ziua de 2 iunie.

PROGRAM RUSALII 2017. În luna iunie, salariații vor beneficia de două zile libere: nu doar că vor sta acasă pe 1 iunie, de Ziua Copilului (și asta chiar dacă sunt sau nu părinți), dar vor avea liber și pe 5 iunie, a doua zi de Rusalii.

Potrivit Codului muncii, prima și a doua zi de Rusalii sunt zile libere pentru lucrători, atât cei din mediul public, cât și din mediul privat. Numai că prima zi de Rusalii este întotdeauna o zi de duminică, care este oricum o zi nelucrătoare. Sărbătoarea Rusaliilor este una deosebit de importantă pentru creștini, prăznuită întotdeauna la 50 de zile după Paște. Dată fiind importanța acestei sărbători, legiuitorul a stabilit ca, începând din 2008, prima și a doua zi de Rusalii să fie zile libere pentru angajați.

Bugetarii vor avea parte chiar de o mini-vacanță de cinci zile. Având în vedere că ziua liberă de 1 iunie pică joia, iar salariații au liber și lunea următoare, Guvernul le-a acordat liber angajaților de la stat și pentru ziua de vineri (2 iunie), așa cum s-a mai întâmplat în alte situații similare (de pildă, pe 23 ianuarie 2017).

Si angajatorii din mediul privat ar putea să le acorde liber salariaților pe 2 iunie, insa decizia este luata de fiecare angajator in parte.

Pe 5 iunie, angajatorii din mediul public și privat sunt obligați să le dea liber salariaților lor, altfel riscând amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, potrivit Codului muncii.

Vacanta pentru elevi de Rusalii

PROGRAM RUSALII 2017. Ziua de 1 iunie este declarată sărbătoare legală, ceea ce înseamnă că școlile vor fi închise. Imediat vine o altă sărbătoare legală: a doua zi de Rusalii, in 5 iunie. Cum 1 iunie va fi joi, iar 5 iunie va fi luni, este foarte probabil ca și ziua de vineri, 2 iunie, să fie declarată zi nelucrătoare iar elevii să nu învețe.

Minivacanta de 5 zile de Rusalii:

Joi 1 iunie 2017 – Ziua Copilului (zi liberă)
Vineri 2 iunie 2017– cel mai probabil va fi zi liberă
Sâmbătă și Duminică 3 și 4 iunie 2017 – Weekend și prima zi de Rusalii
Luni 5 iunie 2017 – a doua zi de Rusalii (zi libera)

Vacanța de vară este aproape. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017. Pentru ceilalți elevi, vacanța începe pe 17 iunie.
Tot în luna iunie este programat și programul Școala Altfel, cu o durată de 5 zile consecutive.

Stiri pe aceeasi tema

BRAVO AI STIL, 27 MAI 2017. LIVE ONLINE. Nicio concurenta nu a fost eliminata in gala de sambata

Ioana Badulescu

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 55 REZUMAT, 23 MARTIE 2015. Aga Ahmet ordona uciderea Silei

Delia Ion

DRAGOSTE SI URA ULTIMUL EPISOD REZUMAT, EPISODUL 76 REZUMAT, 10 IULIE 2018

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult