PROGRAM ZILE LIBERE CRACIUN 2019 – REVELION 2020. Ambele sarbatori pica, anul acesta, in timpul saptamanii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 17, 2019 13:36

PROGRAM ZILE LIBERE CRACIUN 2019 – REVELION 2020. Ambele sarbatori pica, anul acesta, in timpul saptamanii

PROGRAM ZILE LIBERE CRACIUN 2019 – REVELION 2020. Romanii vor avea mai multe zile libere de Craciun 2019 si Revelion 2020. Dat fiind ca anul acesta atat Craciunul, cat si Revelionul, vor pica in timpul saptamanii, vor fi mai multe libere legale. Guvernul are obligatia sa stabileasca anual, in primele 15 zile din ianuarie, ce zile libere suplimentare vor primi bugetarii in fiecare an, conform articolului 139, alineatul 4, din Codul Muncii. 

Chiar daca zilele libere legale de Sfantul Andrei si 1 decembrie vor pica in weekend, Craciunului si Revelionul vor fi in timpul saptamanii. Astfel, vor fi la dispozitie 4 zile libere de Craciun si Revelion.

In 2019, Craciunul va fi sarbatorit in mijlocul saptamanii, respectiv miercuri si joi. In acest caz, bugetarii se vor intoarce la serviciu vineri, pe 27 decembrie.

In ceea ce priveste zile libere pentru Revelion, noaptea dintre ani va avea loc marti spre miercuri, astfel ca romanii vor avea doua zile libere, pe 1 si 2 ianuarie, adica miercuri si joi, urmand ca vineri, pe 3 ianuarie, sa se lucreze.

Exista posibilitatea ca Guvernul sa dea liber si pentru ziua de 3 ianuarie. Acest lucru le-ar permite romanilor sa intre in 2020 cu o mini-vacanta si sa se intoarca la joburi abia pe 6 ianuarie.

Anul viitor, zilele libere legale vor pica astfel:

1 ianuarie (miercuri)
2 ianuarie (joi)
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane (vineri)
17 aprilie – Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui (vineri)
19 aprilie – prima zi de Pasti (duminica)
20 aprilie – a doua zi de Pasti (luni)
1 mai – (vineri)
7 iunie – prima zi de Rusalii (duminica)
8 iunie – a doua zi de Rusalii (luni)
15 august – Adormirea Maicii Domnului (sambata)
30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei (marti)
1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei (marti
25 decembrie – prima zi de Craciun (vineri)
26 decembrie – a doua zi de Craciun (sambata)

Zilele libere, stabilite prin lege

Guvernul are obligatia sa stabileasca anual, in primele 15 zile din ianuarie, ce zile libere suplimentare vor primi bugetarii in fiecare an, conform articolului 139, alineatul 4, din Codul Muncii.

„Pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an, se stabilesc prin hotarare a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucratoare pentru care se acorda zile libere, zile care preced si/sau care succed zilelor de sarbatoare legala in care nu se lucreaza (…), precum si zilele in care se recupereaza orele de munca neefectuate”, se arata actul normativ.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.