Programatorii beneficiaza de scutirea de impozit pe veniturile din salarii
IT/Stiinta

Programatorii beneficiaza de scutirea de impozit pe veniturile din salarii

Programatorii beneficiaza de scutirea de impozit pe veniturile din salarii, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). Astfel angajaţii operatorilor economici al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor, ca urmare a modificării Ordinului nr.217/4172/1348/835 din 31.03.2015 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator.

Această măsură de relaxare fiscală acordată programatorilor intra în vigoare odata cu publicarea în Monitorul Oficial. Totodată, s-a eliminat restricția care prevedea că acest ordin se aplică acelor angajatori care au înregistrat în anul precedent un venit anual de cel puțin echivalentul în lei a 10.000 dolari SUA, pentru fiecare angajat ce beneficiază de facilitatea fiscală.

În plus, s-a extins domeniul de aplicabilitate al ordinului și la societățile care se înființează în cursul anului fiscal, pentru anul înființării și pentru anul fiscal următor, precum și la societățile care au făcut în cursul anului obiectul unei reorganizări potrivit legii, pentru anul în care s-a produs operațiunea de reorganizare.

Pentru simplificarea procedurilor administrative, a fost prevăzută posibilitatea ca angajatorul să păstreze documentele justificative în format electronic, cu condiția ca acestea să fie semnate cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, acordat de un furnizor de servicii acreditat.

Astfel, scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor se aplică lunar, numai pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, obținute din desfășurarea unei activități de creare de programe pentru calculator, în baza unui contract individual de muncă, indiferent de momentul angajării persoanei care beneficiază de scutire.

Iti recomandam si: Romania, puternica in IT! Poate deveni un Silicon Valley al Europei

Laserul de la Magurele, gatuit de birocratia statului roman. Marii savanti ai lumii, pusi sa aduca diploma de Bac de la fortele de munca

Stiri pe aceeasi tema

IBM, Google sau Apple fac angajari mai degraba pe baza aptitudinilor, decat pe baza diplomelor

Ioana Badulescu

Elon Musk: Robotii ar putea deveni dictatori care vor extermina omenirea. Exista insa o solutie salvatoare!

Delia Ion

STEM Innovation Challenge 2.0 a reunit peste 100 de liceeni care si-au testat mini-robotii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult