3.2 C
România
21 februarie 2024
Stiri locale

Programe pentru profesori, cercetatori, doctoranzi. Comisia Fulbright Romania-SUA ofera granturi pentru profesori, cercetatori si profesionisti romani

Profesorii, cercetatorii si doctoranzii, precum si universitatile, centrele de cercetare, institutiile publice, IMM-urile si ONG-urile pot opta pentru o serie de programe si apeluri de granturi si finantari. 

Fulbright Visiting Scholar Award 2021-2022

Comisia Fulbright Romania-SUA anunta concursul anual pentru programul Fulbright Visiting Scholar pentru profesori, cercetatori si profesionisti romani care au o diploma de doctor sau echivalent (certificat). Granturile sunt disponibile pentru efectuarea de cercetari si / sau prelegeri in universitatile din SUA. Deadline: 8 noiembrie 2020

Programul ofera burse Programul Fulbright Visiting Scholar ofera asigurari internationale de calatorie, accidente / boala si o bursa lunara care acopera cheltuielile de cazare si de trai cadrelor didactice si cercetatorilor din universitati, centre si institute de cercetare, care doresc sa predea ori sa realizeze studii si cercetari in mediul academic american.

Candidatii sunt invitati sa aplice pentru stagii de cercetare, de predare sau cu proiecte combinate (cercetare si predare), in orice domeniu, cu exceptia medicinei clinice. Mobilitatile vor avea durata cuprinsa intre 3 si 6 luni. Mai multe detalii, AICI

European Green Deal Call

Organizatiile industriale, IMM-urile, universitatile, centrele de cercetare, institutiile publice, ONG-urile, organizatiile internationale sunt invitate sa aplice la apelul „European Green Deal Call”, cu conditia de a avea cel putin trei parteneri din tarile programului.

Apelul „European Green Deal Call” publicat de Comisia Europeana la 18 septembrie 2020 in cadrul Programului Orizont 2020 isi propune sa finanteze proiecte de cercetare si dezvoltare si inovare cu scopul de a face continentul european „neutru din punct de vedere climatic” pana in 2050. In cadrul apelului cu un buget de 1 miliard de euro, au fost deschise competitii pe 20 de subiecte in 10 domenii prioritare pentru a depasi provocarile climatice si de mediu ale Europei.

Cei care doresc sa includa in propunere si un partener din Turcia pot da-l contacteze pe expertul in afaceri europene al Directiei pentru afaceri europene, Dr. Petek Karatekelioğlu (bp@ab.gov.tr), care poate oferi consultanta cu privire la stabilirea de parteneriate.

Mai multe detalii, AICI

Apel Marti i Franquès 2020 pentru 75 de granturi doctorale

Rovira i Virgili (URV) anunta deschiderea competitiei Marti i Franquès in cadrul careia sunt oferite 76 de granturi doctorale.

Universitatea Rovira i Virgili, in colaborare cu institutiile de cercetare afiliate Campusului de Excelenta Internationala Catalunia de Sud (CEICS), lanseaza programul de granturi de cercetare Marti i Franquès, o cooperare public-privata conceputa pentru a atrage doctoranzi si cercetatori postdoctorali talentati.

Acest program il onoreaza pe omul de stiinta Antoni Marti i Franquès (Altafulla, 1750 – Tarragona, 1832), care a adus contributii remarcabile nu numai la domeniile biologiei, fizicii si chimiei, ci si la dezvoltarea economica a Cataloniei de Sud. El a fost primul om de stiinta care a stabilit cu exactitate compozitia aerului.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor: 15 noiembrie 2020.

Mai multe informatii, AICI

 

Related posts

Accident pe autostrada Sebes-Deva, soferul unei Dacia Logan a adormit la volan

Lucy Ionesco

Radu Mazare este cercetat de DNA si pentru fals in declaratii

Bogdan

INUNDATII IN ROMANIA. Doi morti in Bacau si Vrancea, Codul rosu de inundatii, in vigoare in mai multe judete

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult