Programul Initiativa Timisoara poate deveni o adevarata Proclamatie de la Timisoara. Si alte orase sunt asteptate sa se alature
Stiri locale

Programul Initiativa Timisoara poate deveni o adevarata Proclamatie de la Timisoara. Si alte orase sunt asteptate sa se alature

Cu trei zile în urmă, printre multele doleanțe spuse la mitingurile din Piața Operei, a răsunat și una mai deosebită. O voce feminină, hotărâtă, a citit un scurt program de cereri pentru corectarea anomaliilor societății românești. Inițiativa Timișoara este un soi de program, care poate deveni o adevărată Proclamație de la Timișoara, după 27 de ani de la precedenta, scrie BanatulAzi.ro.

Până acum are doar câteva idei puse împreună, dar, cu o muncă de colectare a părerilor și cerințelor și cu o formulare corespunzătoare, poate deveni o proclamație. Laurenţiu Ştefanescu crede cu tărie că acesta e începutul unui proces de reînnoire.

Autorii sunt în majoritate tineri, care fac parte din diferite organizații neguvernamentale și care nu au avut până acum o preocupare aparte pentru politică. Au crezut însă cu tărie că ar fi bine să se organizeze într-o federație de ong-uri, pentru o reprezentare mai potrivită a societății în general numită civilă.

Declarația este acum pusă în discuție și sunt rugate și entități din alte orașe să se alăture și să-și spună părerea. Astfel, va rezulta un act valabil pentru întreaga societate românescă. Daca vor fi mai multe opinii este cu atât mai bine, după principiul conform căruia multitudinea de păreri este o componentă a democrației. Textul rezultat ar trebui să aibe și sprijinul masiv al celor ieșiti în stradă. Până acum reacția este destul de pozitivă. Bogdan Crișan președinte OSUT are deja semnale încurajatoare și adeziuni favorabile din toate mediile societății românești.

Câțiva din cei ce au redactat punctele declarației au vrut să spună câteva cuvinte în plus, pentru unele lămuriri necesare. Se consideră că actuala stare de lucruri din țară ar putea fi periculoasă chiar și pe plan extern, unde ar periclita poziția noastră geostrategică în ansamblul european.

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7OqAneIPI_4″]

Stiri pe aceeasi tema

Atentie, reguli noi pe litoral! Vei fi amendat daca intri pe plaja cu cainele sau cu masina

Bogdan

Accident pe DN1, in zona Ciolpani, judetul Ilfov. O persoana a murit si alte patru au fost ranite

Ioana Badulescu

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi. Cristian Adomnitei nu se afla la Iasi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult