2.6 C
România
20 octombrie 2021
Economie

PROGRAMUL START: Au inceput inscrierile in programul care le ofera tinerilor 90% din banii necesari deschiderii unei afaceri

PROGRAMUL START: Tinerii se pot inscrie in programul prin care Guvernul finanteaza cu 90% din afacerile pe care le deschid. Programul START le ofera tinerilor antreprenori 90% din banii necesari lansarii unei afaceri, acestia trebuind sa aduca restul de 10%. Proiectele pentru obtinerea finantarii prin programul START trebuie depuse pana pe 1 iulie.

PROGRAMUL START: Plafonul de finantare in programul START este, in 2015, de 20 de milioane de lei, iar suma maxima pe care o poate primi un antreprenor este de 120.000 de lei. Proiectele pot fi depuse timp de 10 zile calendaristice pe site-ul Directiei Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM.

Inscrierile se fac doar online, iar fondurile totale alocate anul acesta de Guvern pentru programul START pot finanta aproximativ 200 de proiecte.

AFACERI DE SUCCES: Batonul Copilariei, un business din Sibiu care aduce milioane de euro

PROGRAMUL START: Pentru a incepe o afacere accesand programul START se pot asocia mai multi tineri, explica prim-vicepresedintele CNIPMM.

„Se pot asocia mai multi tineri care pot sa isi inceapa aceasta afacere si sigur ca asta inseamna ca in momentul in care se asociaza 4-5 tineri, deja pot sa demareze o afacere din care sa iasa ceva deosebit”, spune Ioan Mintas, prim-vicepresedinte CNIPIMM.

PROGRAMUL START: Paul Pfaff este din Timisoara si are 27 de ani, transmite Digi 24 in pagina electronica. In ultimii 10 ani a pus muzica in cluburi, iar de un an si jumatate a decis sa-si extinda afacerea si sa inchirieze echipamente audio pentru diverse evenimente. A investit 30.000 de euro, dar nu este de ajuns.

„Ca sa pot sa raspund cererii clientilor nostri as avea nevoie de o scena, de o schela pentru a pune lumini sau podiumuri pentru artisti, cat si mai multe boxe si echipament pentru DJ, caci DJ-ii sunt publicul nostru tinta”, spune Paul Pfaff.

PROGRAMUL START: Acum, Paul s-a inscris in programul guvernamental care le ofera tinerilor antreprenori pana la 120.000 de lei. Statul ii ajuta pe cei care vor sa isi lanseze o afacere sau ale caror firme au cel mult doi ani. Proiectele pentru obtinerea finantarii prin programul START trebuie depuse pana pe 1 iulie.

„Cele mai avantajate domenii sunt cele de productie si IT. Sunt domeniile in care Romania doreste sa fie competitiva si domeniile pe care le sprijinim cu punctajul cel mai mare”, spune Adrian Pascuta, seful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie Timisoara.

„Firma trebuie sa fie inmatriculata in Romania, sa isi desfasoare activitatea pe teritoriul Romaniei, sa aiba capital integral privat si sa nu aiba probleme legate de insolventa”, spune Cristian Ratiu, consilier OTIMMC Satu Mare.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.    

Stiri pe aceeasi tema

Dacia si Renault au inregistrat vanzari record in Franta. Modelul Sandero este vehiculul cel mai vandut clientilor persoane fizice

Ioana Badulescu

Ministrul Economiei, mesaj pentru investitori intr-un interviu Fox 5 New York: Romania are un potential imens de business

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Finantelor, un nou atac la companiile multinationale: Nu face nimeni investitii in Romania pentru ca iubeste Romania, ci pentru ca face business

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult