Ministrul Finantelor vine cu noi precizari legate de pensii si de Pilonul II de Pensii
Social

Proiect de lege pentru pensionari: Ar putea incasa a 13-a pensie

Un proiect de lege initiat de PSD si UNPR ar putea introduce  13-a pensie. Parlamentarii urmeaza sa organizeze o dezbatere pe marginea acestui proiect de lege, de care s-ar bucura o clasa importanta a pensionarilor din Romania.

Parlamentarii ar putea introduce a 13-a pensie, insa aceasta ar urma sa fie incasata doar de o categorie defavorizata a pensionarilor. Proiectul de lege prevede ca de a 13-a pensie ar urma sa beneficieze doar pensionarii care au drept de pensie la un nivel sub salariul mediu brut.

In consecinta, cea de-a 13-a pensie ar urma sa fie acordata doar la cerere si doar pentru pensionarii care nu realizeza venituri suplimentare.

Cuantumul acestei pensii ar urma sa fie la nivelul unui salariu minim brut. Proiectul de lege privind a 13-a pensie apartine unui grup de 34 de pensionari de la PSD si UNPR.

Proiectul a mai fost discutat, dar a fost respins de Senat si va reintra in dezbatare la Camera Deputatilor, ca for decizional.

Stiri pe aceeasi tema

Romania, singura tara membra NATO care nu dispune de un centru de recuperare a militarilor raniti. Liga Militarilor Profesionisti initiaza o campanie de donatii

Ioana Badulescu

CM HANDBAL FEMININ: Romania a invins Cehia si va intalni Polonia in optimi

Bogdan

Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 a fost modificata de Guvern. Cum va fi finantat sportul de performanta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult