Ministrul Finantelor vine cu noi precizari legate de pensii si de Pilonul II de Pensii
Social

Proiect de lege pentru pensionari: Ar putea incasa a 13-a pensie

Un proiect de lege initiat de PSD si UNPR ar putea introduce  13-a pensie. Parlamentarii urmeaza sa organizeze o dezbatere pe marginea acestui proiect de lege, de care s-ar bucura o clasa importanta a pensionarilor din Romania.

Parlamentarii ar putea introduce a 13-a pensie, insa aceasta ar urma sa fie incasata doar de o categorie defavorizata a pensionarilor. Proiectul de lege prevede ca de a 13-a pensie ar urma sa beneficieze doar pensionarii care au drept de pensie la un nivel sub salariul mediu brut.

In consecinta, cea de-a 13-a pensie ar urma sa fie acordata doar la cerere si doar pentru pensionarii care nu realizeza venituri suplimentare.

Cuantumul acestei pensii ar urma sa fie la nivelul unui salariu minim brut. Proiectul de lege privind a 13-a pensie apartine unui grup de 34 de pensionari de la PSD si UNPR.

Proiectul a mai fost discutat, dar a fost respins de Senat si va reintra in dezbatare la Camera Deputatilor, ca for decizional.

Stiri pe aceeasi tema

A murit Iolanda Balas, fosta mare glorie a sportului romanesc din anii ’60

Cristiana Petrariu Bota

Secretar de stat in Ministerul Educatiei, despre cum se incheie mediile in acest an scolar

Teodora Badescu

EXTRAGERE LOTO 6 DIN 49 LIVE ONLINE 11 DECEMBRIE 2016. Premii interesante pentru jucatori la 6 DIN 49, NOROC SI JOKER

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult