1.1 C
România
27 noiembrie 2022
Politica

Proiect scandalos al lui Tudor Ciuhodaru privind pedeapsa cu inchisoarea pentru protestatari. Ce spun protestatarii din Timisoara

Deputatul PSD, Tudor Ciuhodaru, a depus in Parlament un proiect de lege controversat, care prevede pedepsirea protestatarilor cu inchisoare intre 6 luni si 3 ani daca prin manifestare „au scopul de a schimba ordinea constitutionala ori sa ingreuneze sau sa impiedice exercitarea puterii de stat”. Proiectul de lege vine in completarea legii nr.286/2009 privind Codul penal.

Tudor Ciuhodaru spune ca acest proiect trebuie adoptat in contextul cererilor pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Ce spun protestatarii din Timisoara despre proiectul scandalos depus in Senat de Tudor Ciuhodaru, aflam in cele ce urmeaza, dintr-un reportaj realizat de colegii de la BanatulAzi.ro.

Laurentiu Stefanescu, unul din initiatorii Noii Proclamatii de la Timisoara, considera ca initiativa legislativa nu face decat sa creeze o tensiune si mai mare printre cei care au iesit in strada si catalogheaza prevederile documentului lui Ciuhodaru drept un act al unei puteri dicretionare si autoritare.

„Este încă un gest pe care PSD îl face în inconștiența sa. Nu are decât darul de a crea o tensiune și mai mare printre cei ce au ieșit în stradă… Idea de a aresta pe cei care se opun ordinii constituționale așa cum dumnealui specifică în inițiativa legislativă, nu este altceva decât un act al unei puterii discreționare și autoritare. Sperăm să nu se întâmple niciodată și astfel de lege să nu existe în România… Pe de altă parte, astfel de gesturi nu au darul decât să tensioneze și mai mult relația în acea Românie care a ieșit în stradă să protesteze … Aceste demonstrații de stradă nu au avut lideri… Oameni au ieșit în stradă, au făcut-o împotriva gesturilor pe care Guvernul l-a făcut, de a instaura un regim de cleptocrație…” este de părere Laurențiu Ștefănescu, unul din inițiatorii Noii Proclamații de la Timișoara.

Iata ce scrie si autorul articolului de pe site-ul BanatulAzi.ro:

„Un deputat PSD a gândit mult și foarte adânc. Drept rezultat, a și născocit recent o nouă năzbâtie. Nu este la prima ispravă de acest fel. El este cunoscut pentru tot felul de initiațive de cele mai multe ori denumite tolerant cel puțin… ciudate, dacă nu chiar la limita ridicolului.

Mult umblatul medic ieșean ori are imaginație multă, ori mult timp liber, sau nu găsește cea mai bună soluție să se facă de râs temeinic. Dacă tot nu mai poate ține socotela partidelor prin care a trecut, măcar acum ține la liniștea și stabilitatea statului de drept.

În propunerea de posibilă lege, Tudor Ciuhodaru ar dori să se încrimineze și să se dea pedepse cu cațiva ani de pușcărie oricărei tentative de destabilizare prin mitinguri, proteste sau alte pericole iminente. Statul de drept autohton este atât de sperios, de se poate vătăma dintr-o huiduială mai zdravană. Ciudata măsură este contestată de mai toată lumea, chiar și de colegii medicului cu minte odihnită”.

Vezi video pe site-ul banatulazi.ro

Related posts

Presedintele Iohannis a suspendat sedinta CSAT si a cerut Guvernului sa vina cu un nou proiect de rectificare bugetara

Ioana Badulescu

Federatia Romanilor de Pretutindeni, despre condamnarea lui Dragnea: In sfarsit, s-a facut dreptate! Diaspora a realizat ca votul conteaza si, in acest mod, penalii din Romania incep sa plateasca

Lucy Ionesco

Basescu despre limbajul diplomatiei la intalnirea lui Iohannis cu Obama

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult