-2.4 C
România
5 decembrie 2021
Ministrul Justitiei Tudorel Toader
Breaking News

Proiectul de modificare a Legilor Justitiei este gata, anunta ministrul Tudorel Toader. Prioritatea o reprezinta conditiile din penitenciare

Proiectul de modificare a Legilor Justitiei este finalizat, a anuntat, miercuri, ministrul Tudorel Toader, intr-o postare pe Facebook. El a tinut sa sublinieze ca prioritatea o reprezinta cerintele CEDO privind conditiile din penitenciare. Totusi, Tudorel Toader nu a oferit detalii cu privire la continutul proiectului definitivat pe Legile Justitiei.

„Este finalizat proiectul de lege pentru modificarea legilor justitiei – vom participa la toate dezbaterile! Prioritara devine foia de parcurs pentru indeplinirea cerintelor Hotararii pilot, pronuntata de CEDO, referitoare la conditiile din penitenciare!”, a scris Toader pe pagina sa socializare.

Ministrul Justitiei si-a continuat postarea cu amanunte despre ce-si propune sa faca in inchisori, facand referire la legea adoptata in vara de Parlament, care prevede reducerea pedepselor pentru conditii improprii de executare.

Mai multe detalii despre modificarile la Legile Justitiei

Tudorel Toader, la deschiderea noului an universitar la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iasi: Legile Justitiei nu se negociaza

Memoriu semnat de peste 2.500 de magistrati prin care se cere retragerea modificarilor la Legile Justitiei

„Comisiile din penitenciare sunt pregatite sa puna in aplicare prevederile legii nr. 169 din 14 iulie 2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 571 din 18 iulie 2017.

Prevederile art. 55^1 reglementeaza Compensarea in cazul cazarii in conditii necorespunzatoare. Potrivit alin. (1) La calcularea pedepsei executate efectiv se are in vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca masura compensatorie, si executarea pedepsei in conditii necorespunzatoare, caz in care, pentru fiecare perioada de 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare, chiar daca acestea nu sunt consecutive, se considera executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicata”, a continuat Toader in postarea sa.

Legile Justitiei vor fi modificate in Parlament

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, marti, ca in discutia informala avuta cu o zi i urma cu premierul Mihai Tudose si cu seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, parerea unanima a fost ca modificarile la Legile Justitiei sa nu fie asumate de Guvern, ci elaborate ca initiativa parlamentara.

Liviu Dragnea a adaugat ca ministrul Justitiei va duce „ce are in acest moment” la comisia special infiintata in Parlament in acest scop si va participa „in mod activ” la sedintele acesteia.

Mai mult de jumatate din magistratii romani au semnat Memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a Legilor Justitiei, initiat de Forumul Judecatorilor, iar marti 73 de organizatii ale societatii civile au cerut Guvernului sa renunte.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Finantelor: Romanii isi vor putea amana ratele la banci pentru 9 luni. Masura se aplica persoanelor fizice si juridice

Cristiana Petrariu Bota

Sase universitati din Romania, in Top 100 al universitatilor din Europa Emergenta si Asia Centrala, publicat de QS

Cristiana Petrariu Bota

Dovezile arata ca avionul prabusit in Iran a fost doborat de o racheta antiaeriana iraniana, sustine Justin Trudeau

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult