1.5 C
România
22 februarie 2024
Proiectul
ComunicateSocial

Proiectul „Intarirea capacitatii IMM-urilor de a se adapta la Revolutia Industriala 4.0”, prezentat la Parlament in cadrul Startup Next

Proiectul „Intarirea capacitatii IMM-urilor de a se adapta la Revolutia Industriala 4.0” (40Ready) a fost prezentat in data de 9 decembrie 2019, la Centrul International de Conferinte de la Palatul Parlamentului, in cadrul Startup Next, eveniment dedicat beneficiarilor si Start Up-urilor finantate prin schemele de ajutor din cadrul Programului Operational Capital Uman. 

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Fondurilor Europene si Banca Mondiala, sub umbrela proiectului intitulat “Sprijin pentru Implementarea Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020”. 

STARTUP NEXT a reunit Start Up-uri finantate prin POCU cu partile interesate relevante, precum ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Bolos, vicepremierul Raluca Turcan, reprezentanti ai Autoritatii de Management pentru POCU, ai Ministerului Economiei si ai Mediului de Afaceri, ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, cat si reprezentanti ai mediului privat precum Impact Hub, Techangels, Startarium, Innovation Labs etc.

Evenimentul a urmarit:

– Prezentarea celor mai bune practici referitoare la accesarea fondurilor UE pentru finantarea intreprinderilor care creeaza locuri de munca;

– Dezbateri privind provocarile pentru infiintarea si sustinerea Start Up-urilor finantate prin POCU;

– Cresterea gradului de constientizare cu privire la oportunitatile existente pentru a asigura sustenabilitatea Start Up-urilor finantate prin POCU. 

Proiectul 40 Ready a fost prezentat in panelurile de discutii de catre Dragos Iorga – Director Executiv OIR POSDRU, regiunea Bucuresti- Ilfov, atingand cele mai importante aspecte: Obiectivul principal al proiectului – pregatirea IMM-urilor pentru Revolutia Industriala 4.0 si obiectivele secundare – adaptarea la provocarile pe care le aduce  Revolutia Industriala 4.0 pentru antreprenorii, managerii, angajatii IMM-ului si imbunatatirea instrumentelor de politici publice care sustin IMM-urile in transformarea lor tehnologica, organizationala si culturala.

Etapele fazei de implementare a proiectului:

– Intelegerea nevoilor de dezvoltare ale IMM-urilor in ceea ce priveste cunostintele si competentele lor de a se adapta provocarilor aduse de revolutia industriala 4.0.
– Ce competente digitale sunt necesare de-a lungul transformarii tehnologice? 
– Analiza detaliata a politicilor publice I4.0 existente la nivel national. 
– Ce au politicile publice nationale bine definit si ce imbunatatiri li se pot aduce?
– Plan de actiune pentru imbunatatirea politicilor publice existente referitoare la implementarea revolutiei digitale 4.0 in Romania la nivelul IMM-urilor. Cum putem rezolva si corela nevoile nationale cu imbunatatirea politicilor publice?
Rezultatele anticipate ale proiectului:

– Creare/dezvoltare retea de colaborare;
– Schimb de experienta si cooperare inter-regionala;
– Analiza de piata; 
– Corelarea dintre rezultatele analizei de piata si nevoia de dezvoltare digitala a IMM-urilor;
– Raport despre politicile publice identificate a fi imbunatatite si exemple de bune practici locale;
– Plan de actiune cu imbunatatiri ale politicilor publice menite sa sustina IMM-urile in transformarea lor.

Pe toata durata evenimentului, OIR BI a avut un stand de prezentare al proiectului, unde reprezentantii IMM-urilor participante au primit mai multe informatii despre proiect si au fost invitati sa se implice prin completarea unui chestionar privind adaptarea IMM-urilor la Industria 4.0, denumit Revolutia industriala 4.0 intra in viata noastra.

Urmatorul pas in cadrul proiectului este intocmirea si prezentarea raportului final cu privire la rezultatele analizei de piata si organizarea unor workshopuri cu stakeholderii proiectului in care acestea vor fi discutate.

 

Related posts

Flori Dinu, femeia care stie toate secretele lui Dan Condrea. De ce moartea lui Condrea ii scapa pe toti

Bogdan

DOSARUL MINERIADEI. Petre Roman, pus sub acuzare pentru infractiuni impotriva umanitatii

Lucy Ionesco

Alianta Organizatiilor Studentesti: Ministerul Educatiei ne-a asigurat ca nu pregateste o masura prin care sa le impuna absolventilor de la buget sa lucreze in Romania

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult