Sindicalistii de la metrou ameninta cu greva generala, astfel ca metroul ar putea sa circule abia dupa ora 16.00
Stiri locale

Proiectul metroului din Cluj ar putea fi realizat de firme din Japonia

Proiectul metroului din Cluj ar putea fi realizat de firme din Japonia. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi că japonezii ar fi interesati de proiectul metroului clujean, solutie gandita de administratia locala pentru decongestionarea traficului. Boc a explicat ca în bugetul local din 2018 a fost alocată o sumă pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate a acestui proiect care va arăta valoarea investiției, cât de lung va fi traseul, dacă va fi de suprafaţă ori subteran, numărul de staţii.

Metroul din Cluj este un obiectiv pe termen lung, iar discuţiile derulate in prezent sunt, practic, o pregătire a unor soluţii care ar putea fi aplicate în perioada următorilor 20-30 de ani, când se estimează că oraşul va ajunge la un milion de locuitori.

„Avem un buget aprobat care prevede şi realizarea unui studiu de prefezabilitate pentru realizarea metroului la Cluj-Napoca. Am fost contactaţi de reprezentanţii unor firme japoneze care au văzut interesul Clujului pentru metrou, le-am spus că sunt bineveniţi pentru o discuţie preliminară, aşa cum vom purta discuţii cu toţi cei interesaţi de a veni pentru realizarea proiectului de metrou. Ne interesează acum să culegem toate datele necesare pentru a realiza cel mai bun caiet de sarcini în vederea realizării studiului de prefezabilitate, după care oricine, din Japonia până în SUA, poate veni la Cluj să se implice în acest proiect”, a spus Emil Boc, citat de Agerpres.

Emil Boc a mai spus că studiul de prefezabilitate va arăta care vor fi costurile, cât de lung va fi traseul, dacă va fi de suprafaţă ori subteran, sau câte staţii vor fi necesare.

Related posts

Accident grav pe DN 39 Mangalia – Constanta, soldat cu 5 morti

Lucy Ionesco

Bianca Georgiana Radulescu, tanara moarta cu fratele ei intr-un accident in Arad, glumea dupa ce a picat primul examen auto

Lucy Ionesco

Gheorghe Nichita a fost plasat in arest la domiciliu

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult