15.4 C
România
27 septembrie 2021
Proiectul PNL care prevede acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu de firmele private a fost respins de Senat
Politica

Proiectul PNL care prevede acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu de firmele private a fost respins de Senat

Senatorii au respins, luni, proiectul PNL care prevede acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu de catre firmele private, dar sa nu depaseasca 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri. Singurii senatori care au votat in favoarea proiectului au fost cei de la PNL, in timp ce senatorii USR s-au abtinut.

Initiatorii proiectului au aratat ca a venit randul salariatilor din mediul privat, care sunt motorul economiei acestei tari, prevederile documentului fiind un argument concret impotriva plecarii romanilor in strainatate, impotriva „a dezbinarii, a dublei masuri, impotriva discrepantelor dintre veniturile din mediul privat si cel bugetar”.

Prin acest proiect de modificare a legislatiei in vigoare, firmele cu capital privat vor folosi pana la 20% din impozitul pe profit, si pentru acordarea unor prime, salarii in plus, angajatilor, concept european pentru cresterea productivitatii economice prin stimularea participarii angajatilor la profitul companiei. Cu totii am fost martori, aici in Parlament, cand s-au votat legea salarizarii si legea pensiilor speciale. Astazi, este randul salariatilor din mediul privat, cei 4 milioane de angajati care, realist vorbind, sunt motorul economiei acestei tari, adevaratele albine lucratoare ale Romaniei. Mai mult, acest proiect este un argument concret impotriva depopularii, impotriva plecarii romanilor din Romania, a dezbinarii, a dublei masuri, impotriva discrepantelor dintre veniturile din mediul privat si cel bugetar. Stim cu totii ca societatile private se confrunta astazi cu o criza profunda a oamenilor specializati. Sunt angajati care, dupa ce se specializeaza in cadrul societatii, aleg sa plece, e lesne de inteles de ce. Omul pleaca acolo unde este dorit, unde ii este mai bine! Si asa companiile sunt nevoite sa o ia de la capat cu pregatirea. Propunem prin acest proiect de lege, acordarea posibilitatii companiilor private de a oferi angajatilor cel de al 13 lea si al 14 lea salariu, deci o crestere a veniturilor cu 17%„, a sustinut deputatul Ion Stefan, initiatorul proiectului, in declaratia din plen.

Potrivit acestuia, „la buget vor fi incasari suplimentare provenite din impozitul pe salarii, contributia de sanatate, contributiile sociale aplicate celui de al 13 lea si 14 lea salariu. Potrivit prevederilor constitutionale si ale Legii 500/2002 privind finantele publice, adoptarea acestei initiative legislative va avea un impact economic pozitiv.”

Stiri pe aceeasi tema

Cine este Dominic Fritz, noul primar al Timisoarei. Nascut in Germania, Fritz a fost seful de cabinet al fostului presedinte Köhler

Cristiana Petrariu Bota

La alegerile locale din 2020, PSD ar putea avea candidati comuni cu Pro Romania

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis, in Parlament: Felul in care se schimba legile in Romania produce ineficienta sistemelor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult