Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor
Breaking NewsPolitica

Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor

Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins, miercuri, in Senatul Romaniei, dupa o sedinta care a durat aproape 2 ore. Au fost 135 de senatori prezenti, dintre care 126 au votat pentru raportul de respingere si 9 voturi impotriva raportului. Doar senatorii UDMR au votat pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Senatul este camera decizionala.

Senatorii au fost convocati in sedinta, de la ora 14, cu un singur proiect pe ordinea de zi: autonomia Tinutului Secuiesc. Legea a fost subiect de dispute politice miercuri dimineata, dupa ce proiectul a fost adoptat tacit, fara dezbatere, de Camera Deputatilor.

Adoptarea tacita presupune ca legea nu a ajuns pe ordinea de zi, pentru a putea fi adoptata sau respinsa, si trece de prima camera a Parlamentului fara sa fie votata de deputati.

Senatul este camera decizionala, iar partidele parlamentare anunta ca vor respinge proiectul initiat de trei parlamentari UDMR.

„Astazi, de la ora 14.00, am convocat plenul Senatului cu un singur punct pe ordinea de zi. Senatorii PSD vor vota IMPOTRIVA proiectului de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc!”, a anuntat, intr-o postare pe Facebook, presedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Adoptarea tacita a autonomiei Tinutului Secuiesc a fost principalul subiect al diminetii de miercuri pentru politicienii din Parlament, care s-au grabit sa trimita reactii publice in care sa acuze adversarii politicii de „iresponsabilitate”, pentru ca „au uitat” sa dezbata un astfel de proiect, care dupa expirarea termenului de dezbatere a fost adoptat tacit. Vina a fost pasata de la un partid la altul. 

Related posts

Dumitru Pelican a fost exclus din ALDE, Daniel Barbu este noul lider al grupului parlamentar

Lucy Ionesco

Prima sedinta de Guvern din 2016 a inceput. Ce hotarari se afla pe ordinea de zi

Lucy Ionesco

Norica Nicolai considera ca este necesara o remaniere a Guvernului, insa atrage atentia ca ALDE nu va ceda niciun minister

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult