14.8 C
România
27 octombrie 2020
Proiectul privind Legea familiei, initiat de Codrin Scutaru, va intra in dezbatere in Parlament
Social

Proiectul privind Legea familiei, initiat de Codrin Scutaru, va intra in dezbatere in Parlament

O nouă lege dedicată protecţiei familiei va intra în dezbatere în Parlament, în perioada următoare. Proiectul este propus de Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, prin Legea familiei urmand a se unifica prevederile legale în baza cărora se acordă acum alocaţii, ajutoare sau alte drepturi unei familii.

Legea Familiei va conţine acele măsuri care pot veni în sprijinul familiei în ansamblu, dar şi a membrilor săi, acoperind cât mai multe din nevoile acestora. Noul proiect armonizează actualele prevederi legale care se referă la dezvoltarea familiei şi asistenţa socială. Beneficiile sunt importante dacă luăm în calcul simplificarea birocraţiei ori scăderea costurilor de implementare ale unor prevederi care implică mai multe instituţii.

Codrin Scutaru, la Bruxelles: Am constituit la Ministerul Muncii o comisie pentru stimularea natalitatii

Noua lege îi încurajează în principal pe tineri să îşi întemeieze o familie şi să aibă copii, oferindu-le anumite programe de dezvoltare şi consiliere. În plus, ei ar putea beneficia şi de pachete de servicii.

Sunt prevederi legate de reintroducerea alocaţiilor pentru nou-născuţi, de creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor, dar şi de situaţii de abandon familial, pierderea unui părinte, boală.

Principala ţintă a unei legi a familiei este dezvoltarea clasei de mijloc, a populaţiei active, pentru a avea copii şi a-i creşte în ţară în condiţii cât mai decente.

Proiectul se referă inclusiv la situaţia persoanelor în vârstă în cadrul familiei extinse. În acest caz se propune implicarea în activităţi civice, extinderea programelor de servicii turistice tip „senior voyage”- în ţară şi străinătate, programe de training.

Codrin Scutaru, secretar de stat Ministerul Muncii, a fost prezent în platoul Orei de Ştiri, pentru a dezbate proiectul noii legi. Puteţi urmări dezbaterea mai jos.

Stiri pe aceeasi tema

Noile preturi la medicamente au fost aprobate de Guvern. Ce medicamente se ieftinesc si de cand

Bogdan

REZULTATE LOTERIA FISCALA: Date castigatoare prima extragere din Loteria Bonurilor fiscale

Cristiana Petrariu Bota

Rovana Plumb: Pana in 2016 vor aparea 400.000 de noi locuri de munca

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult