7.9 C
România
26 septembrie 2021
Economie

Proprietarul clinicii Regina Maria cumpara reteaua de magazine Profi

Reteaua de magazine Profi va fi cumparata de Mid Europa Partners, proprietarul retelei de clinici Regina Maria pentru jumatate de miliard de euro. Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anuntat, miercuri, semnarea unui acord de vanzare a 100% din actiunile Profi Rom Food, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, catre Mid Europa Partners, una din cele mai mari firme de private equity axata pe achizitii in Europa Centrala si de Est.

Mid Europa Partners detine afaceri in toata Europa Centrala si de Sud-Est. Vanzarea retelei Profi, in valoare de 533 de milioane de euro, se va finaliza in primul trimestru al anului viitor. „Suntem deschisi catre achizitii, asa cum am facut si cu Regina Maria„, a declarat, Nikolaus Bethlenm, partener Mid Europa.

Tranzactia este conditionata de obtinerea aprobarilor necesare de la autoritati. Aceasta este cea mai mare tranzactie realizata vreodata de un fond de private equity in Romania si cea mai mare tranzactie in domeniul retailului din istoria tarii.

Mid Europa Partners reprezinta unul dintre cele mai mare fonduri din regiune si din Turcia, avand in administrare peste 4 miliarde de euro. Din reteaua Profi fac parte aproape 500 de magazine in Romania, unde lucreaza 11.000 de angajati.

Profi opereaza trei tipuri de magazine: Standard – cu suprafete mari si gama larga de produse, City – cu suprafete mai mici si cu o gama mai restransa de produse, si Loco – destinat localitatilor rurale. Compania a incheiat 2015 cu venituri de peste 565 milioane de euro.

Prin cele 484 de magazine prezente in 244 de localitati, si cu aproape 11.000 de angajati, Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din Romania.

Profi ocupa locul 9 pe piata romaneasca de retail dupa cifra de afaceri. In 2015 reteaua a facut cel mai mare profit din istoria companiei, adica 11,6 milioane euro, aproape dublu comparativ cu valoarea din 2014, la o cifra de afaceri cu 40% mai mare, de 2,54 miliarde lei (565 milioane euro).

Stiri pe aceeasi tema

Statutul de piata emergenta deschide companiilor listate la BVB accesul la fonduri de investitii mai mari

Cristiana Petrariu Bota

Dragos Doros, noul presedinte al ANAF: In 2-3 ani, ANAF va fi complet nou, cu inspectori care fac totul dupa lege

Cristiana Petrariu Bota

ANAF sustine ca nu a derulat niciun control privind „averea” presedintelui Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult