11.4 C
România
28 octombrie 2021
Apropo TV, emisiunea realizata de Andi Moisescu la Pro TV, scoasa din grila postului
Economie

Proprietarul Pro TV anunta venituri in scadere pe piata din Romania

Proprietarul Pro TV, Central European Media Enterprises (CME), anunta venituri in scadere in Romania pentru anul 2015. Astfel, CME a inregistrat anul trecut venituri de 157,6 milioane dolari pe piata romaneasca, in scadere cu 11,8% in termeni reali fata de 2014. Excluzand efectele cursului de schimb, veniturile CME in Romania au crescut cu 5,4% in 2015, potrivit raportului financiar al companiei, citat de agentiile de presa.

Profitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) a urcat in termeni reali cu 10,5%, de la 37,26 milioane dolari la 41,17 milioane dolari. Raportat la un curs de schimb constant, profitul operational a crescut cu aproape 32%.

CME detine in Romania posturile Pro TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro si MTV Romania, precum si mai multe site-uri. Totodata, in operatiunile de pe piata romaneasca sunt incluse si posturile din Republica Moldova, respectiv PRO TV Chisinau si Acasa .

Grupul de media a vandut anul trecut Media Pro Entertainment, actionar majoritar al Studiourilor MediaPro Buftea, catre firmele Sky Giant Limited si Dynamic Target Limited, inregistrate in Hong Kong si controlate de oameni de afaceri din industria filmului din SUA si Romania, printre care si Bobby Paunescu.

Cele mai noi stiri din Economie sunt aici

In ianuarie, CME a anuntat ca a vandut cinematograful Hollywood Multiplex, situat in Bucuresti Mall (Vitan), catre firma Movie R US, detinuta de Gianina Eliana Ciobanu, director financiar al distribuitorului ProVideo.

La nivel de grup, profitul CME a avansat cu 28,7% (52,9% la un curs constant), la 122, 8 milioane dolari, sustinut de cresteri de doua cifre in majoritatea pietelor pe care activeaza. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Bulgaria (+65,3%) si Slovacia (130,8%), iar cel mai mic avans, de 0,6%, a fost raportat de Croatia. Alaturi de tarile mentionate, CME mai are operatii in Slovenia si Cehia.

Veniturile grupului au scazut insa cu 11%, de la 680,8 milioane dolari in 2014 la 605,8 milioane dolari. Eliminand diferentele de curs, veniturile CME au crescut cu 5,9% anul trecut, se arata in raport. Incasarile din publicitatea TV s-au majorat cu 6%, in timp ce veniturile din tarifele aplicate operatorilor de cablu pentru retransmisia canalelor CME au urcat cu 9%.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul de Finante: Statul nu doreste sa confiste sumele de peste 2.000 de euro trimise din diaspora

Delia Ion

Concedieri la Dacia Mioveni, sute de angajati vor fi disponibilizati

Cristiana Petrariu Bota

Millenium Bank va vinde sucursala din Romania pana in iunie 2015

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult