Propunere legislativa: Soferii isi vor putea alege perioada de suspendare a permisului auto

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 18, 2019 10:36

Propunere legislativa: Soferii isi vor putea alege perioada de suspendare a permisului auto

Senatul a adoptat tacit, la inceputul saptamanii, o propunere legislativa prin care conducatorii auto ar putea sa isi aleaga dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci cand aceasta se face pentru o incalcare minora a regulii de circulatie. 

Termenul pentru dezbatere si vot in Senat – prima Camera sesizata in acest caz – s-a implinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacita a Ordonantei a fost citita, miercuri, in plen, de presedintele Senatului, Teodor Melescanu.

„In cazul suspendarii provizorie a permisul auto, conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o. Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale”, arata proiectul de lege adoptat tacit de Senat, potrivit Agerpres.

In expunerea de motive, initiatorii Alexandru Baisanu si Adrian Mocanu explica ca de prevederile legii ar beneficia soferii care si-ar „putea pierde painea” pentru o abatere minora de la o regula de circulatie.

„La nivel national avem o problema mare legata de suspendarea permiselor de conducere ale soferilor”, se mai arata in expunerea de motive.

Propunerea legislativa va fi dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

In martie 2019, cand a depus proiectul, deputatul ALDE Alexandru Baisanu se judeca cu IPJ Vrancea, care i-a retinut permisul de conducere pentru trei luni, dupa ce a fost prins circuland cu 117 km/h in localitate. Decizia a ramas definitiva in luna mai.

De asemenea, deputatul ALDE Adrian Mocanu a ramas fara permisul de conducere dupa ce, in februarie 2019, a accidentat o tanara pe o trecere de pietoni din Buzau.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.