Propunerea de comisar european ar putea fi Adina Valean. Iohannis se va implica personal la nivel european

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 10, 2019 16:25

Propunerea de comisar european ar putea fi Adina Valean. Iohannis se va implica personal la nivel european

Propunerea de comisar european ar putea fi Adina Valean, unul dintre cei mai influenti europarlamentari romani. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, ca viitorul Guvern trebuie sa desemneze un alt comisar european decat propunerile facute de Guvernul Dancila si a subliniat ca se va implica personal pentru noua propunere.

Iohannis a mentionat ca se va implica personal la nivel european pentru ca propunerile facute de PSD sa nu fie acceptate. Este vorba despre nominalizarea controversata a lui Dan Nica, respinsa deja neoficial de Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene, si despre Gabriela Ciot, propunerea ”de rezerva” a PSD, despre care nu se stie clar daca a fost inaintata oficial la Bruxelles.

Ursula von der Leyen face parte din PPE, formatiune la varful careia Klaus Iohannis are multa influenta.

Varianta de comisar european din partea Romaniei vehiculata la varful PNL este Adina Valean, singurul europarlamentar roman care este presedintele unei comisii in Parlamentul European, fiind de altfel unul dintre cei mai influenti europarlamentari romani la Bruxelles.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.