Propunerea de premier a PSD nu va putea fi refuzata de presedintele Iohannis, da asigurari Dragnea
Politica

Propunerea PSD de premier nu va putea fi refuzata de presedintele Iohannis, anunta Dragnea

Propunerea de premier a PSD nu va putea fi refuzata de presedintele Klaus Iohannis, da asigurari liderul social-democratilor Liviu Dragnea, care a tinut sa precizeze ca ramane in picioare parteneriatul dintre PSD si ALDE. Potrivit lui Dragnea, propunerea de premier cu care PSD si ALDE vor merge la viitoarele consultari de la Palatul Cotroceni nu va putea fi refuzata nici din punct de vedere matematic, nici politic.

Presedintele PSD a mai spus ca nu va face public inainte de consultari numele viitorului premier, propunerea urmand sa fie facuta in premiera in cadrul acestor discutiilor de la Palatul Cotroceni.

”Nu voi face aceasta propunere avand in vedere un avantaj pentru mine, pentru presedintele Iohannis si nici macar pentru PSD, ci in interesul acestei tari. Propunerea va fi facuta prima data la consultari”, a declarat Dragnea.

Rugat sa comenteze ce se va intampla daca presedintele Iohannis nu va fi de acord cu propunerea PSD pentru postul de premier, Dragnea a precizat ca nu are de gand sa promoveze un conflict intre institutiile statului.

 ”Plec de la prezumtia de buna credinta. Sunt un om resposabil, nu am de gand sa promovez un conflict inutil. Vom merge foarte cinstit cu o propunere care poate fi acceptata si care, din punct de vedere matematic si politic, sa nu fie refuzata”,a explicat acesta.

Citeste si: Basescu si Tariceanu ar fi discutat cu Iohannis la Cotroceni inainte de consultarile oficiale – Surse

Variante de premier avute in vedere de PSD in locul lui Liviu Dragnea

”Am auzit vorbindu-se despre doua conditii: una matematica si una politica pentru realizarea unei majoritati. PSD si ALDE au un numar suficient de mare pentru a detine majoritatea in ambele Camere, de 54%. Conditia matematica este indeplinita. in ce priveste conditia politica, ea a fost indeplinita de romani, duminica, la vot”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a maispus ca o solutie la guvernare care sa nu tina seama de rezultatul votului ar fi nedemocratica. ”Cine nu are de gand sa respecte votul de duminica inseamna ca nu respecta democratia si suvernanitatea acestui popor”, a spus Dragnea.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca functia de premier va fi data partidului sau coalitiei care demonstreaza ca poate forma o majoritate, lucru negociat dupa formarea Parlamentului. Iohannis a mai spus ca posibilitatea unui Guvern de dreapta exista, insa doar „aritmetic”, si nu se stie daca se poate si politic.

Liviu Dragnea a mai spus ca PSD il va sustine in continuare pe Calin Popescu-Tariceanu pentru sefia Senatului si ca presedintele Camerei va fi de la PSD. Dragnea a mai anuntat ca i-a trimis deja demisia sa din Parlament secretarului general, Marian Neacsu, aceasta intrand in vigoare probabil de luni.

Articole asemănătoare

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a fost depusa de Opozitie in Parlament

Ioana Badulescu

PNL, suspect de spalare de bani si evaziune. Liberalii au termen pana pe 27 martie sa prezinte toate chitantele la AEP

Lucy Ionesco

AUR a anuntat care este propunerea pentru functia de premier

Teodora Badescu