Cererea DNA privind arestarea lui Darius Valcov a ajuns la Senat, urmeaza raportul Comisiei juridice
Breaking News

Propunerea pentru Ministerul de Finante va fi anuntata zilele viitoare. Ponta a aprobat demisia lui Darius Valcov

Victor Ponta a aprobat, joi, demisia ministrului de Finante, Darius Valcov. Decizia premierului vine la scurt timp dupa ce DNA a cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea senatorului Darius Valcov. O noua propunere pentru Ministerul de Finante va fi transmisa de premier la presedintele Klaus Iohannis in perioada imediat urmatoare.

„Avand in vedere noua cerere a DNA am aprobat demisia domnului Valcov! Voi prezenta in cel mai scurt timp presedintelui Iohannis o noua propunere pentru MFP”, a scris Victor Ponta pe Twitter.

Amintim ca DNA a cerut arestarea senatorului Darius Valcov, acuzat de procurori de trafic de influenta. Cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Valcov va ajunge pe masa senatorilor. Dupa ce Comisia Juridica va da un aviz, plenul Senatului va vota solicitarea procurorilor.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ponta explica de ce l-a informat mai tarziu pe Iohannis despre demisia lui Valcov

Darius Valcov a fost pus, saptamana trecuta, sub urmarire penala pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi intervenit, cand era primar al oraşului Slatina, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate.

La scurt timp, DNA a anuntat ca cere arestarea senatorului pentru trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, „in cursul anului 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe inculpatul Valcov Bogdan Darius, in calitate de primar al municipiului Slatina, judetul Olt, caruia i-a propus, ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara T.V.A.), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.”

HotWeek.ro iti recomanda si: Darius Valcov a demisionat de la Finante: Sunt afectat, este vorba de munca depusa la minister. Sunt nevinovat

„Astfel, in luna noiembrie 2008 a fost aprobat proiectul „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt”, al carui beneficiar final este SC Compania De Apa Olt SA, operator regional catre care Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) „Oltul” (ADI) a delegat serviciile de alimentare cu apa si canalizare in aria de implementare a proiectului „Extinderea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Olt”.

In cadrul acestui proiect au fost incheiate contractele „Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Scornicesti si Potcoava”, „Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in municipiul Slatina” si „Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Draganesti-Olt si Piatra-Olt”.

Cu ocazia derularii procedurilor de licitatie, membrii comisiei au procedat, la indemnul lui Valcov Bogdan Darius, in mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor conditii de eligibilitate in scopul favorizarii firmei omului de afaceri.

In urma acceptarii propunerii facute, firma omului de afaceri a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului „Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt”, avand ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apa Olt pentru mai multe lucrari.

Administratorul societatii si inculpatul Valcov Bogdan Darius au stabilit de comun acord, ca sumele de bani sa fie remise acestuia din urma, in numerar, in lei si numai la sediul firmei.

Astfel, in baza acestei intelegeri, incepand cu luna decembrie 2010, inculpatul Valcov Bogdan Darius s-a prezentat periodic la sediul firmei omului de afaceri, unde a primit de la acesta sume de bani in lei, remiterea fiind realizata ori de cate ori contractantul Compania De Apa Olt efectua plati in contul societatii.

incepand cu jumatatea anului 2012, din cauza unor probleme financiare existente in cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face platile catre Valcov Bogdan Darius.

in acest context, inculpatul Valcov Bogdan Darius l-a pus in legatura pe omul de afaceri cu inculpatul Prina Minel-Florin, la vremea respectiva, viceprimar al municipiului Slatina, care, avand cunostinta de intelegerea frauduloasa dintre cei doi, a hotarat, in scopul disimularii provenientei ilegale a banilor, ca diferentele de bani neonorate sa fie platite catre o alta firma, prin incheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fara ca aceasta societate sa presteze vreun serviciu in virtutea contractelor special incheiate in acest sens.

De aici, transferul sumelor de bani a fost realizat cu sprijinul si prin intermediul inculpatilor Susala Lucian Petrut, Timofte Petre-Bogdan, Tomescu Constantin Cristian si a altui om de afaceri, persoane de incredere din anturajul primarului si viceprimarului municipiului Slatina, administratori ai unor societati comerciale, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula provenienta si destinatia reala a sumelor de bani.

Contractele incheiate intre aceste firme, precum si facturile emise in baza acestor contracte erau fictive, atestand imprejurari care nu corespund realitatii.

Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca urmare a intelegerii cu omul de afaceri, inculpatul Valcov Bogdan Darius a primit, in perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme”, sustin procurorii.

Stiri pe aceeasi tema

Universitatea de Medicină si Farmacie (UMF) din Bucuresti isi suspenda cursurile pana pe 31 martie

Cristiana Petrariu Bota

Parlamentul are un nou statut, conform cu prevederile Constitutiei

Cristiana Petrariu Bota

SCUMPIRI MASIVE! Piata carnii ajunge, in aprilie, la cel mai mare pret din ultimii 5 ani

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult