7.5 C
România
23 septembrie 2021
Propuneri de modificare a legislatiei pentru alegerile europarlamentare
Alegeri

Propuneri de modificare a legislatiei pentru alegerile europarlamentare

O serie de propuneri de modificare a legislatiei pentru alegerile europarlamentare au fost facute de europarlamentarul roman Cristian Preda. Printre modificari se numara si coborarea pragului electoral la alegerile europarlamentare la 2%.

Cristi Preda a facut pe Facebook anuntul privind doua propuneri de modificare a legislatiei pentru alegerile europene din toata tarile membre ale Uniunii Europene.

Astfel, europarlamentarul a propus in Parlamentul European „introducerea obligatorie a votului electronic, ca una dintre modalitățile accesibile pentru exprimarea opțiunii” și „coborârea pragului electoral de la 5 la 2 la sută”.

„Suntem la începutul dezbaterii despre schimbarea cadrului legislativ – care e, de altfel, unul minimal – și voi apăra cele două propuneri, care ar îngădui o participare sporită (inclusiv a cetățenilor care nu au domiciliul în statul de origine) și o reprezentare consistentă a tuturor sensibilităților”, a scris europarlamentarul.

Stiri pe aceeasi tema

ALEGERI 2016. Adio, turism electoral! La alegerile locale din iunie va fi un operator calculator pe fiecare sectie de votare

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. UPDATE prezenta la vot. Romania isi alege presedintele pentru urmatorii 5 ani

Cristiana Petrariu Bota

Data alegerilor parlamentare va fi decisa de Parlament, a decis Curtea Constitutionala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult