-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
Comisia Europeana propune mecanismul de taiere a fondurilor europene pentru tarile membre UE care incalca statul de drept
Externe

Protectia datelor pe Facebook, pe masa Curtii de Justitie a UE

Protectia datelor pe reteaua de socializare Facebook a ajuns pe masa Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CEJ), care se va pronunta, marti, intr-un caz referitor la reteaua de socializare online Facebook si protectia datelor, ce are o „semnificatie exceptionala” pentru relatiile comerciale dintre UE si Statele Unite.

Cazul a fost adus in atentie de Maximilian Schrems, un cetatean austriac, utilizator de Facebook, potrivit presei online din Romania, care citeaza agentiile internationale de presa. Dupa dezvaluirile facute de Edward Snowden legate practicile de supraveghere in masa ale serviciilor de informatii din SUA, Schrems a depus o plangere la Autoritatea irlandeza pentru protectia vietii private, insa plangerea a fost respinsa.

In urma cu doua saptamani, avocatul general al CEJ, Yves Bot, a estimat ca un stat membru al Uniunii Europene poate suspenda transferul de date ale utilizatorilor de Facebook catre servere din Statele Unite, apreciind ca supravegherea exercitata de serviciile de informatii de peste Atlantic este „masiva si netintita”.

In concluziile publicate pe 23 septembrie, avocatul general al CEJ a estimat ca, desi o tara terta dispune de un nivel de protectie a datelor personale „adecvat”, autoritatile nationale de control „pot interveni si suspenda transferul de date, daca ele considera necesar acest lucru”.

Stiri pe aceeasi tema

Europa cu trei cercuri concentrice, un profund psyche pentru natiunile aflate astazi in jocul european?

Ioana Badulescu

Romania, tinta nucleara pentru Rusia? Dezvaluirea a fost facuta de generalul Mihaiu Margarit

Cristiana Petrariu Bota

Ungaria acuza Romania ca hartuieste sistematic oficiali maghiari sub pretextul luptei impotriva coruptiei

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult