Comisia Europeana propune mecanismul de taiere a fondurilor europene pentru tarile membre UE care incalca statul de drept
Externe

Protectia datelor pe Facebook, pe masa Curtii de Justitie a UE

Protectia datelor pe reteaua de socializare Facebook a ajuns pe masa Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CEJ), care se va pronunta, marti, intr-un caz referitor la reteaua de socializare online Facebook si protectia datelor, ce are o „semnificatie exceptionala” pentru relatiile comerciale dintre UE si Statele Unite.

Cazul a fost adus in atentie de Maximilian Schrems, un cetatean austriac, utilizator de Facebook, potrivit presei online din Romania, care citeaza agentiile internationale de presa. Dupa dezvaluirile facute de Edward Snowden legate practicile de supraveghere in masa ale serviciilor de informatii din SUA, Schrems a depus o plangere la Autoritatea irlandeza pentru protectia vietii private, insa plangerea a fost respinsa.

In urma cu doua saptamani, avocatul general al CEJ, Yves Bot, a estimat ca un stat membru al Uniunii Europene poate suspenda transferul de date ale utilizatorilor de Facebook catre servere din Statele Unite, apreciind ca supravegherea exercitata de serviciile de informatii de peste Atlantic este „masiva si netintita”.

In concluziile publicate pe 23 septembrie, avocatul general al CEJ a estimat ca, desi o tara terta dispune de un nivel de protectie a datelor personale „adecvat”, autoritatile nationale de control „pot interveni si suspenda transferul de date, daca ele considera necesar acest lucru”.

Stiri pe aceeasi tema

Acord intre Marea Britanie si UE dupa Brexit, anunta presedintele Macron

Ioana Badulescu

Georgia, ajutata de experti romani in implementarea legii care interzice fumatul in spatiile publice

Ioana Badulescu

Vladimir Putin si Recep Erdogan se intalnesc in Rusia in august

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult