PROTEST. Grefierii din instante si parchete nu lucreaza vineri, pana la ora 13
Social

Protest al grefierilor, din 27 ianuarie, fata de eliminarea pensiilor speciale. Orar intrerupt miercuri, intre orele 10.00 si 12.00

Protest al grefierilor, incepand din 27 ianuarie, fata de eliminarea pensiilor speciale. Grefierii nu vor lucra miercuri, intre orele 10.00 si 12.00, anuntand ca, incepand cu data de 27 ianuarie, va fi intrerupta activitatea in instante si parchete, la nivel national.

„Ne aratam indignarea impotriva „eliminarii” pensiilor de serviciu, denumite „pensii speciale” de catre parlamentari pentru a castiga simpatia electorala a unei mase de oameni dezinformati, spunandu-le ca ajuta bugetul statutului, cand, in fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecinte negative tocmai in randul electoratului ce poate deveni oricand justitiabil.

Intelegem sa aducem la cunostinta ca, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justitie va avea de suferit, intrucat o atare modificare legislativa este de natura sa afecteze siguranta activitatii desfasurate in sistemul de justitie prin atingerea adusa garantiilor sociale recunoscute personalului din justitie, fara de care activitatea “autoritatii judecatoresti” nu poate fi organizata si desfasurata”, arata sindicalistii grefierilor intr-un comunicat de presa.

Mai mult decat atat, spune sursa citata, abrogarea numai a unora dintre pensiile de serviciu nu va mai avea impactul financiar anuntat de catre initiatori asupra bugetului statului, intrucat potrivit datelor oficiale ale Casei Nationale de Pensii Publice, in anul 2019, beneficiari ai pensiei de serviciu din randul acestei categorii profesionale erau 1.800 de persoane, in scadere cu 14 persoane fata de anul 2018 (1.814 beneficiari),

„Prin urmare, haosul creat in justitie nu se justifica. Sa intelegem ca acesti 1800 de pensionari capuseaza atat de mult bugetul statului prin pensiile de serviciu de care beneficiaza si e absolut necesar sa le taiati, in raport de cele peste 100 de mii pe care le pastrati?”, se intreaba grefierii.

In acest context, grefierii anunta suspendarea activitatii in intervalul orar 10:00-12:00, incepand de miercuri. Din data de 27 ianuarie, va fi intrerupta activitatea in instante si parchete, la nivel national, pe o perioada ce va fi stabilita in cadrul adunarilor locale sindicale, ce vor avea loc joi.

Comunicatul este semnat de Sindicatul National al Grefei Judiciare Dicasterial, Sindicatul Dreptatea Vrancea, Sindicatul SinJust Bihor, Sindicatul Liber al Lucratorilor din Justitie ”Grefierul” Alba, Sindicatul Dreptatea Bacau, afiliate la Federatia PUBLISIND, in colaborare cu Asociatia Grefierilor din Romania.

Tot incepand de miercuri si judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti si de la Tribunalul Capitalei isi suspenda activitatea pentru aceleasi motive.

Stiri pe aceeasi tema

TAROM ARE PROBLEME GRAVE! Ce contine raportul Corpului de Control din Ministerul Transporturilor

Cristiana Petrariu Bota

Protocolul pentru construirea moscheii din Bucuresti va fi semnat marti

Cristiana Petrariu Bota

Doctorul Mihai Lucan poate profesa intr-un spital de stat, urmand a fi cercetat sub control judiciar

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult