Protest al magistratilor in toata tara, procurorii si judecatorii isi pun robele in cui cel putin pana miercuri

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 25, 2019 13:45

Protest al magistratilor in toata tara, procurorii si judecatorii isi pun robele in cui cel putin pana miercuri

Proteste de amploare in Justitie. Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute magistratii din mai multe orase ale tarii au iesit in strada revoltati de adoptarea OUG care a modificat, din nou, Legile justitiei, saptamana aceasta procurorii si judecatorii isi vor pune robele in cui cel putin pana miercuri.

Protestele procurorilor si judecatorilor din toata tara sunt anuntate pentru aceasta saptamana, incepand de luni, din cauza OUG 7, adoptata de Guvern saptamana trecuta, care modifica Legile Justitiei, schimbari care afecteaza independenta Justitiei si statul de drept din Romania, in opinia contestatarilor.

De altfel, magistratii au protestat in numar mare, inca de saptamana trecuta, fata de modificarile facute prin OUG de Tudorel Toader la Legile Justitiei.

Protestele magistratilor romani au fost tratate si de presa internationala, de la The New York Times pana la Le Figaro, Tiroler Tageszeitung (Germania) si TVN 24 (Polonia). Chiar si presa din Filipine sau Nigeria a transmis despre subiect.

De precizat ca duminica premierul Viorica Dancila i-a invitat luni pe reprezentantii CSM si ai asociatiilor de magistrati la discutii, dupa protestele de amploare de saptamana trecuta.

In replica, asociatiile magistratilor au refuzat invitatia, argumentand ca “dezbaterea trebuia sa fie inainte, nu dupa adoptarea ordonantelor Toader, pentru ca independenta Justitiei nu se negociaza”.

Intrevederea ar trebui sa aiba loc la ora 15:30.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.