Congresul Medicinei de Familie se desfasoara intre 26 si 29 octombrie la Iasi. Ce vor discuta medicii de familie la eveniment
Social

Protest al medicilor de 1 Aprilie! Medicii de familie nu mai elibereaza retete compensate, iar consultatiile se vor plati

Protest al medicilor de 1 Aprilie! Medicii de familie din intreaga tara nu mai elibereaza, vineri, retete compensate, iar consultatiile se vor plati. Deciziile luate de medici vin in semn de nemulţumire faţă de condiţiile din contractul cadru propus de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Prin protestul lor, medicii de familie vor să atragă atenţia autorităţilor că segmentul de medicină de familie este excesiv fiscalizat, iar bugetul alocat acestei ramuri nu a fost majorat aşa cum s-a promis.

Din această dispută, însă, pacienţii sunt cei care au de suferit. Medicii de familie îi roagă pe bolnavi să vină pentru reţete abia la începutul săptămânii viitoare, mai ales dacă nu este o urgenţă. Dacă vor fi cazuri care nu pot fi amânate, pacienţii vor fi redirecţionaţi către spitale.

Şi în privinţa consultaţiilor, tot pacienţii sunt cei care vor alege. Pot opta între a le plăti sau a se întoarce tot săptămâna viitoare.

In acest moment nu există nicio reacţie din partea Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti.

Articole asemănătoare

Romania interzice activitatile care implica participarea a mai mult de 1.000 de persoane

Lucy Ionesco

Mihai Ionut Toma, George Emilian Catana si Petre Cristian Toader sunt militarii morti in accidentul din Arges

Ioana Badulescu

Sorin Lipovan, un subofiter roman din Legiunea Straina, a murit in misiune in Djibouti

Lucy Ionesco