17.4 C
România
21 octombrie 2021
Congresul Medicinei de Familie se desfasoara intre 26 si 29 octombrie la Iasi. Ce vor discuta medicii de familie la eveniment
Social

Protest al medicilor de familie in Bucuresti, greva japoneza continua in spitale

Medicii de familie au protestat, vineri, la Ministerul Sanatatii, iar medicii specialisti din spitale continua greva japoneza. Medicii de familie au hotarat sa iasa in strada, nemultumiti de contractul cadru “injositor si discriminator” impus de CNAS si minister. Medicii au anuntat, de asemenea, ca vor depune petitii, atat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si al casele judetene de asigurari de sanatate.(M.C.)

Chiar daca autoritatile nu au aprobat organizarea unui miting al medicilor in Capitala, cateva sute de membri ai Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) si ai Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), au protestat, vineri, plimbandu-se timp de doua ore in jurul Ministerului Sanatatii.

Medicii de familie au solicitat majorarea bugetelor alocate asistentei medicale primare si rezolvarea problemelor sistemului informatic. Acestia sunt decisi sa refuze semnarea Contractul Cadru 2016-2017 de acordare a serviciilor medicale, deoarece acesta “va genera distrugerea cabinetelor individuale de medicina familiei in Romania”.

Medicii de familie spun ca noul contract impune si mai multe restrictii, iar practicarea meseriei a devenit “o cursa cu obstacole”.

“Sistemul medical romanesc se bazeaza in mare parte pe minciuna. Este o minciuna ca pacientii au acces la tot ceea ce au nevoie. Este o minciuna ca softurile informatice merg foarte bine. Este o minciuna ca pacientii au in spital tot ceea ce le este necesar.(..) Din pacate, toate aceste deficiente cresc exponential”, spune Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Medicii au solicitat Primariei Municipiului Bucuresti aprobarea unui miting de protest in Capitala, insa cererea le-a fost refuzata.

Stiri pe aceeasi tema

CARTILE DE IDENTITATE VOR FI SCOASE! Romanii vor avea carduri electronice, care vor putea fi eliberate la nastere. Dispar cardurile de sanatate

Cristiana Petrariu Bota

Masinile cu volan pe dreapta din afara UE nu vor mai putea fi omologate in Romania. Cat costa mutarea volanului de pe dreapta pe stanga

Ioana Badulescu

Ce pret are un buletin fals romanesc. Povestea unui irakian care a dat 4.700 de euro pentru o carte de identitate falsa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult