Protest al medicilor de familie in Bucuresti, greva japoneza continua in spitale

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 26, 2016 17:32

Protest al medicilor de familie in Bucuresti, greva japoneza continua in spitale

Medicii de familie au protestat, vineri, la Ministerul Sanatatii, iar medicii specialisti din spitale continua greva japoneza. Medicii de familie au hotarat sa iasa in strada, nemultumiti de contractul cadru “injositor si discriminator” impus de CNAS si minister. Medicii au anuntat, de asemenea, ca vor depune petitii, atat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si al casele judetene de asigurari de sanatate.(M.C.)

Chiar daca autoritatile nu au aprobat organizarea unui miting al medicilor in Capitala, cateva sute de membri ai Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) si ai Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), au protestat, vineri, plimbandu-se timp de doua ore in jurul Ministerului Sanatatii.

Medicii de familie au solicitat majorarea bugetelor alocate asistentei medicale primare si rezolvarea problemelor sistemului informatic. Acestia sunt decisi sa refuze semnarea Contractul Cadru 2016-2017 de acordare a serviciilor medicale, deoarece acesta “va genera distrugerea cabinetelor individuale de medicina familiei in Romania”.

Medicii de familie spun ca noul contract impune si mai multe restrictii, iar practicarea meseriei a devenit “o cursa cu obstacole”.

“Sistemul medical romanesc se bazeaza in mare parte pe minciuna. Este o minciuna ca pacientii au acces la tot ceea ce au nevoie. Este o minciuna ca softurile informatice merg foarte bine. Este o minciuna ca pacientii au in spital tot ceea ce le este necesar.(..) Din pacate, toate aceste deficiente cresc exponential”, spune Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Medicii au solicitat Primariei Municipiului Bucuresti aprobarea unui miting de protest in Capitala, insa cererea le-a fost refuzata.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.