-0.5 C
România
28 ianuarie 2023
Social

Protest al pensionarilor militari. Aplicarea Legii 223/2015 a pensiilor militare de stat, printre revendicari

Protest al pensionarilor militari in Bucuresti. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) si organizatiile partenere din cadrul Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) organizeaza, duminica, un miting de protest in Piata Victoriei, incepand cu orele 11:00. Printre revendicarile pensionarilor militari se numara aplicarea Legii 223/2015 a pensiilor militare de stat.

Traficul va fi restrictionat, duminica, in zona Piata Victoriei din cauza mitingului organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Potrivit unui comunicat transmis de Brigada Rutiera a Capitalei, astazi, in Piata Victoriei circulatia rutiera se va desfasura cu restrictii din cauza unui miting care va avea loc intre orele 11:00- 18:00.

Astfel ca de la ora 8:30, ” a fost restrictionat traficul rutier pe soseaua Kiseleff, intre strada Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, iar, la nevoie se va aplica aceeasi masura si de la Arcul de Triumf”, a transmis Brigada Rutiera.

Revendicarile vizeaza abrogarea art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstitutional si aplicarea imediata, prin Ordinul comun, a L, abrogarea art. 6 din proiectul de Norme pentru aplicarea art. 121 din Legea nr. 223/2015, incetarea discriminarii creatorilor militari, prin interpretarea abuziva si neconstitutionala a Legii nr. 8/2006, potrivit unui comunicat de presa al sindicatului.

Pentru eroii Revolutiei, civili si militari, SCMD solicita abrogarea OUG nr. 95/2014, pe care o numeste „falsificatoare de istorie” si repunerea imediata in drepturi a beneficiarilor, civili si militari, ai Legii nr. 341/2004.

In ceea ce ii priveste pe pensionarii civili, sindicalistii cer initierea imediata, de catre Ministerul Muncii, in cooperare cu Federatia Unirea a Pensionarilor din Romania, a unei noi legi a pensiilor, pornind de la Legea nr. 19/2000, abrogata, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ICCJ nr. 19 in Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, si departajarea clara, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizatii si rente, precum si acordarea prin Hotarare de Guvern, de Paste, a celei de-a 13-a pensii, promisa pentru Craciunul 2015 pensionarilor saraci.

Foto: Evenimentul Zilei

Related posts

Vasile Ciurchea, seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si-a dat demisia

Lucy Ionesco

Datele demografice ale Romaniei, ingrijoratoare! Populatia Romaniei este tot mai putina si mai batrana

Ioana Badulescu

Catalin Voicu a fost eliberat dupa ce a scris 6 carti in penitenciar

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult