Protestul soferilor in Bucuresti
Social

Protest al soferilor in Bucuresti impotriva politelor RCA

Protest al soferilor in Bucuresti impotriva politelor RCA. Mii de soferi sunt asteptati la protest, joi, manifestatie indreptata impotriva politelor RCA “care depasesc in multe cazuri pe cele achitate in Germania sau Austria”. Sase organizatii din domeniul transporturilor organizeaza acest miting. De precizat ca transportatorii protesteaza si marti fata de triplarea pretului RCA.

Protestul transportatorilor se va desfasura intre orele 10.00 – 15.00, in fata Guvernului Romaniei. Cererea de autorizare a mitingului de protest a fost inregistrata in data de 11 decembrie la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) si a fost aprobat luni, 14 decembrie 2015.

Sase organizatii din domeniul transporturilor vor iesi in strada, joi, in cadrul unui protest la care vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de mijloace de transport persoane – autobuze, autocare si taxiuri, a anuntat, luni, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

De asemenea, aproape 1.000 de camioane vor fi parcate in locuri stabilite de comun acord cu Primaria Municipiului Bucuresti.

“Suntem decisi sa facem aceasta actiune de protest in orice conditii. ASF-ul condus de Misu Negritoiu trebuie sa raspunda pentru dezastrul din piata de asigurari. Firmele de asigurari achita daunele dupa 4-6 luni si atunci doar partial. In schimb, ni se cere sa platim polite de asigurari obligatorii care depasesc in multe cazuri pe cele achitate in Germania sau Austria”, precizeaza Mircea Grigore, reprezentant COTAR.

Potrivit presedintelui COTAR, Vasile Stefanescu, o polita RCA pentru un autobuz nou cu 30 de locuri poate ajunge si la 88.806 lei (cca 20.000 de euro) iar activitatea de taxi este in pericol din cauza pretului RCA scapat de sub orice control.

In opinia acestuia, cresterea ireala a politelor RCA necesita masuri urgente din partea Parlamentului, Guvernului si ASF, prima masura fiind aceea de a recunoaste valabilitatea politelor RCA incheiate la orice asigurator sau broker din UE in conformitate cu prevederile privind libera circulatie a persoanelor, marfurilor si serviciilor, prevederi ce stau la baza functionarii Uniunii Europene, garantate si in tratatul de aderare a Romaniei.

Cele cinci revendicari comune ale organizatiilor care organizeaza protestul

► Interventia autoritatii pentru un cost al primei RCA suportabil de catre transportatori, in conditiile in care tariful RCA a ajuns sa creasca cu peste 300% in ultimele 6 luni pentru activitatea de transport persoane si transport marfa, inclusiv taxi;
► Eliminarea supraacizei incepand cu data de 1 ianuarie 2016;
► Interventia Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligati sa plateasca sume enorme pentru drepturile de autor, desi obiectul lor de activitate il constituie transportul de persoane si nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale in autobuze;
► Sprijin pentru modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe;
► Urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate si aprobate in Comisiile de dialog social (modificarea HG 69), documente care ar trebui inaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare.
Cele sase organizatii sunt: Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) si Asociatia Operatorilor de Transport (APULUM).

Stiri pe aceeasi tema

PENSII 2018. Cei care nu au cotizat minim 10 ani la sistemul de pensii vor fi transformati in asistati social, a anuntat Ministerul Muncii

Ioana Badulescu

Masinile cu volan pe dreapta din afara UE nu vor mai putea fi omologate in Romania. Cat costa mutarea volanului de pe dreapta pe stanga

Ioana Badulescu

DOSARUL MINERIADEI. Petre Roman, pus sub acuzare pentru infractiuni impotriva umanitatii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult