ANAF
Stiri locale

PROTEST ANAF: Angajatii de la Finante protesteaza in mai multe judete din tara

Protest al angajatilor ANAF, marti, in mai multe orase din tara, printre care Constanta, Suceava sau Ploiesti. Angajatii ANAF au apelat la protest nemultumiti cade cresterile salariale neloiale aplicate in sistemul de Finante. Angajatii de la Finante spun ca nu este corect ca salariile angajatilor ANAF din Bucuresti sa creasca si ale lor nu, solicitand egalitate intre angajati.

La Constanta, la protest participa 150 de angajati care s-au strans in fata Trezoreriei nemultumiti de cresterile salariale neloiale. Angajatii ANAF Constanta vor ca si ei sa aiba parte de cresteri salariale, nu doar colegii lor din Bucuresti.

Si la Ploiesti au iesit la protest circa 3.000 de oameni. Oamenii si-au intrerupt lucrul si cer egalitate intre angajati.

Si la Suceava angajatii ANAF au oprit activitatea, ei afirmand ca sunt nemultumiti de faptul ca numarul angajatilor de la Finante Suceava a scazut, insa volumul de munca a crescut.

Toti contribuabilii care au avut, marti, treaba la Finante vor trebui sa revina in alta zi, cand protestul va fi oprit.

Potrivit reprezentantilor Sed Lex, actiunile de protest au fost declansate spontan si durata acestora nu poate fi precizata, angajatii din administratie publica reclamand faptul ca lor nu le-au fost acordate cresteri salariale, in conditiile in care in acest domeniu media salarizarii este de aproximativ 1.350 de lei net.

„Din cauza modului defectuos in care este gestionata politica salariala din Romania, creand discriminari intre categorii sociale si chiar intre angajatii din cadrul administratiei publice (vezi cresterile salariale acordate in invatamant si sanatate, precum si angajatilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finantelor Publice si ANAF), salariatii din domeniul Fiscului, din primarii si din alte institutii din administratia publica centrala si locala au declanaat au declansat actiuni spontane la nivel national, solicitand in mod expres acordarea de cresteri salariale”, spun liderii Sed Lex, intr-un comunicat de presa.

Stiri pe aceeasi tema

Maratonul de business CCIFER a ajuns la Iasi. Primarul Mihai Chirica: Printre alte proiecte, dorim sa infiintam la Iasi un club francez

Cristiana Petrariu Bota

Accident Apoldu de Sus, Drumul National 1. Sase raniti in urma une coliziuni intre un microbuz si o autocisterna

Delia Ion

Cluj, al doilea oras din Romania care va avea metrou. Linia va avea 17 km si va uni comunele Floresti si Apahida de Cluj-Napoca

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult