Protest de amploare la Londra impotriva Brexitului: Intrebati-ne inca o data, vrem un nou referendum

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 20, 2018 17:53

Protest de amploare la Londra impotriva Brexitului: Intrebati-ne inca o data, vrem un nou referendum

Sute de mii de britanici organizeaza un protest, sambata, pe strazile Londrei pentru a-si exprima nemultumirea cu privire la iesirea tarii din Uniunea Europeana. Este al doilea protest de amploare impotriva Brexit-ului, dupa cel din iunie. Manifestantii se declara nemultumiti de iesirea Marii Britanii din UE si cer un nou referendum.

Protestatarii cer un nou referendum, desi premierul Theresa May a spus limpede ca nu va organiza asa ceva. Marsul este condus de tineri care nu aveau drept de vot la referendumul prin care s-a luat decizia ca Marea Britanie sa iasa din UE, relateaza BBC.

Protestul a fost organizat de membrii campaniei People’s Vote, diverse surse de presa relatand ca in strada ar fi iesit azi circa 570.000 de oameni. Scotland Yard nu a putut sa faca o estimare a dimensiunilor multimii.

“Ne vrem tara inapoi!” si “Intrebati-ne inca o data!” sunt doar doua dintre lozincile scandate de participanti.

Iti recomandam si: Juncker: Perioada de tranzitie post-Brexit va fi probabil prelungita dupa decembrie 2020

Despre Legea lui Murphy si finalul negocierilor pentru Brexit. Situatia politica de la Londra devine imprevizibila, iar majoritatea din Parlament e pe punctul de a se prabusi

Theresa May a declarat, la Bruxelles, ca este dispusa sa accepte prelungirea perioadei de tranzitie post-Brexit

Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana in martie 2019, asa cum au decis cei mai multi dintre participantii la referendumul organizat acum trei ani.

In fruntea coloanei a fost si primarul Londrei, Sadiq Khan, cel care a dat startul marsului si care le-a vorbit participantilor in Piata Parlamentului, alaturi de alte personalitati.

“Este limpede ca singurele optiuni care sunt pe masa premierului acum sunt un acord de iesire prost sau niciun acord. Ne aflam la milioane de kilometri distanta de ceea ce ni s-a promis acum doi ani si jumatate”, a declarat Sadiq Khan.

Ideea organizarii unui nou referendum este contestata de tabara pro-Brexit, ai carei reprezentanti spun ca ar fi o lovitura pentru democratie, cata vreme britanicii s-au pronuntat deja prin scrutin popular.

“Brexit-ul care ni s-a promis, cel care s-a bucurat de succes si care a fost votat, nu exista”, a replicat Alastair Campbell, fost director de comunicare in Downing Street.

Un mars de amploare impotriva Brexit a mai avut loc la Londra si in luna iunie, la doi ani de la referendum.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.