12.2 C
România
6 octombrie 2022
Protest in Mamaia Nord fata de construirea unui ansamblu rezidential de Primaria Navodari
Stiri locale

Protest in Mamaia Nord fata de construirea unui ansamblu rezidential de Primaria Navodari

Un protest va avea loc, sambata, in Mamaia Nord fata de construirea unui ansamblu rezidential pe un teren din Mamaia Nord de catre Primaria Navodari. Astfel, sambata, 27 februarie 2016, ora 11:00, locuitorii cartierului DEPOZIT 10 se intalnesc sa protesteze impotriva incercarii administratiei Navodari de a construi un „ansamblu rezidential ANL – imobil tip amfiteatru D+P+8E – 100 – 200 unitati locative destinate achizitionarii cu credit imobiliar” pe terenul din Mamaia Nord, Depozit 10, strada D 14 – zona cluburilor, dar si impotriva abuzurilor flagrante in administrarea urbanistica a zonei.

Intalnirea va avea loc chiar in fata „panoului” instalat de Primaria Navodari pe strada D 14.

Locuitorii cartierului isi exprima DEZACORDUL cu privire la construirea unui ansamblu rezidential ANL – imobil tip amfiteatru D+P+8E – cu 100 – 200 unitati locative destinate achizitionarii cu credit imobiliar” pe terenul din Mamaia Nord, Depozit 10, strada D 14 si fara de abuzurile administratiei orasului Navodari, in baza urmatoarelor argumente:

Aceasta zona a fost conceputa ca un areal rezidential cu un PUZ ce prevedea explicit regimul de inaltime – maxim P+2 cu POT maxim 35%. Aceste reglementari sunt specifice zonelor litorale de vacanta.

Aceste lucruri sunt dovedite si de regimul de impozitare aplicat constructiilor rezidentiale in zone de grad 0.
Aceste prevederi, comunicate oficial, se regasesc in autorizatiile de constructie eliberate si au stat la baza optiunilor noastre de a investi in aceasta zona.

Nerespectarea in timp a prevederilor din PUZ a dus la aparitia unor cladiri P+4, P+5 si acum P+8 (!!) cu POT de 90% (cladiri considerate de noi ilegale) si a micsorat substantial si artificial valoarea investitiilor noastre.

Proprietarii intentioneaza sa actioneze in judecata administratia Navodari si sa solicite daune in raport cu devalorizarea artificiala a imobilelor pe care le detin, devalorizare cauzata cu intentie prin aceste decizii urbanistice.

O cladire cu 8 etaje si 200 de apartamente in zona Depozit 10, strada D 14 strica armonia arhitectonica a zonei, fiind in dezacord cu regimul de inaltime al cartierului.

Prin proiectele sale urbanistice, Primaria Orasului Navodari nu a reusit sa construiasca in zona Depozit 10 – utilitati sociale gen gradinita, scoala, banca, policlinica, zona de alimentatie (hypermarket), parc, locuri de joaca pentru copii, parcari, etc.

Locatarii solicita la acest protest si construirea in regim de urgenta a unei scoli, unei gradinite, unui dispensar, unui parc si unei parcari.

Anuntul de informare publica a fost afisat cu intarziere si fara vizibilitate, iar procedura nu a respectat principiile informarii corecte.

S-au acordat avize pentru construirea de cladiri cu regim de inaltime foarte mare pe faleza – cand in toate tarile civilizate cladirile sunt dispuse descrescator – cele din primul rand la mare fiind cele mai reduse ca si regim de inaltime.

Cladirile de mari dimensiuni au dus deja la imposibilitatea parcarii masinilor in perioada mai – septembrie. Deoarece strazile sunt subdimensionate, semnalizarea rutiera si regulile de circulatie nu mai pot fi respectate.

Si in acest sens, in absenta unor masuri corective urgente, locatarii si proprietarii din Zona Depozit 10 intentioneaza sa isi exercite dreptul de a actiona in justitie Administraria Navodari.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Related posts

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) cauta voluntari in judetul Neamt

Lucy Ionesco

Familiile care implinesc 25 de ani de casatorie vor primi un premiu in valoare de 1.000 de lei

Ioana Badulescu

Prefectul de Iasi va fi demis din functie

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult