16.8 C
România
23 octombrie 2020
Protest in Piata Victoriei din Bucuresti. Angajatii din administratia publica cer salarii mai mari
Social

Protest in Piata Victoriei din Bucuresti. Angajatii din administratia publica cer salarii mai mari

Miting de protest, miercuri, in Piata Victoriei din Bucuresti. Sindicalistii din administratia publica protesteaza in Piata Victoriei, de la ora 10,00, solicitand cresteri salariale pentru salariatii din administratia publica locala din Romania si reglementarea acordarii, incepand cu anul 2015, a tichetelor de masa. 

Aproximativ 3.000 de angajati din administratia publica locala sunt anuntati sa participe la mitingul de protest din Piata Victoriei, fiind asteptati sindicalisti din intreaca tara, care ameninta cu declansarea grevei generale pe termen nelimitat.

Mitingul FNSA va incepe la ora 10.00, la actiunea de protest fiind asteptati sindicalisti din aproape toate judetele tarii.

Reprezentantii FNSA au precizat ca doresc cresteri salariale pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

HotWeek.ro iti recomanda si: Concedieri la Dacia Mioveni, sute de angajati vor fi disponibilizati

‘Vom organiza, pe data de 27 mai a.c., urmatoarea actiune de protest stabilita de sindicatele membre, dupa greva de avertisment din data de 20 februarie si greva generala de o zi din data de 30 aprilie din Bucuresti. Revendicarile noastre minimale si decente se refera la reglementarea si liberalizarea acordarii incepand cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, in masura in care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii. De asemenea, dorim cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice’, a declarat marti Valer Suciu, presedintele FNSA, intr-o conferinta de presa.

Valer Suciu a mai spus ca FNSA va declansa greva generala pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania, daca Guvernul nu va rezolva revendicarile sindicalistilor.

‘In cazul in care si dupa aceasta actiune Guvernul Romaniei adopta aceeasi atitudine sfidatoare fata de problemele salariatilor pe care ii reprezentam, FNSA va demara procedura pentru organizarea urmatoarei actiuni de protest, si anume greva generala pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania. La aceasta actiune vor participa si alte federatii din sectorul nostru de activitate, FNSA avand, in acest sens, incheiat un protocol cu aceste organizatii sindicale’, a mai spus Valer Suciu.

Stiri pe aceeasi tema

CSM a anuntat oficial ca Ministerul Justitiei a incalcat Independenta justitiei

Cristiana Petrariu Bota

Pelerinii din afara Iasului au fost lasati la racla Sfintei Parascheva, Raed Arafat sustine ca nu stie cine si-a dat acordul

Teodora Badescu

DNA si-ar putea muta sediul intr-un hotel de pe Bulevardul Kiseleff

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult