Protest in Portul Constanta, se cere demisia Comisiei de Administratie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 9, 2016 13:33

Protest in Portul Constanta, se cere demisia Comisiei de Administratie

Protest in Portul Constanta, miercuri dimineata, cu macarale si butoaie. Aproximativ 300 de protestatari cer demisia Comisiei de Administratie a porturilor maritime, oamenii fiind nemultumiti de master-planul Portului Constanta, dar si de faptul ca portul este intr-o paragina totala, iar managementul portului nu a facut altceva decat sa imparta dividende.

Protestatarii ameninta ca un astfel de protest va avea loc in fiecare saptamana, daca nu vor fi rezolvate problemele. Portuarii asteapta ca guvernul Ciolos si ministrul Transporturilor sa actioneze in baza sesizarilor si documentelor oficiale care scot in evidenta abuzurile actualulei conduceri a Portului.

Protestestul, organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) şi Organizaţia patronală “Operatorul Portuar”, a început la ora 09.00 şi s-a desfăşurat timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Prezent marti in emisiunea Jocuri de Putere moderata de Rareș Bogdan, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a declarat ca Portul Constanța este “ultima redută de stat controlată încă de echipa Mazăre”.

“Al patrulea ca dimensiune din Europa, din păcate nu și al patrulea ca trafic. În primul rând, portul e într-o paragină totală. Din păcate, managementul portului nu a făcut altceva, în ultimii ani, decât să împartă dividende (…) Infrastructura existentă, la care nu s-a mai contribuit deloc la capitolul întreținere, tarifele și politicile portuare care să îl facă neatractiv pe piața internațională. Nu o să înțeleg de ce a trebuit să fie împărțite acele procente din societatea de administrare. În primul rând, e o societate care prin denumire ar trebui să facă profit în euro, să nu ceară guvernului bani, iar toți banii câștigați să îi ruleze în infrastructura existentă. Vorbim de menținerea capacităților existente. Navele se pun pe uscat în Portul Constanța”, a afirmat Daraban la Realitatea TV.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.