Protest inedit la Timisoara: Hranim porumbeii, nu coruptia! Organizator: Nu s-a sesizat nimeni cand PSD s-a folosit de copii la locale si parlamentare. FOTO
Breaking News

Protest inedit la Timisoara: Hranim porumbeii, nu coruptia! Organizator: Nu s-a sesizat nimeni cand PSD s-a folosit de copii la locale si parlamentare. FOTO

Un protest inedit s-a desfasurat, sambata, la Timisoara, sub sloganul „Hranim porumbeii, nu coruptia”. La actiune au participat parinti cu copii, care au hranit porumbeii din Piata Operei, intr-un gest simbolic de a apara lupta anti-coruptie.

Actiunea antiguvernamentala de la Timisoara a avut loc pe fondul unui scandal legat de participarea copiilor la actiunile de protest, in acest sens inregistrandu-se mai multe plangeri.

Tiberiu Pfiszter, unul dintre organizatorii protestului de la Timisoara, a declarat astazi, pentru reporterii publicatiei BanatulAzi.ro, ca actiunea a fost una civica, dedicata copiilor, si a facut apel la parinti sa nu se lase coplesiti de campania murdara prin care se incearca intimidarea lor.

Totodata, Tiberiu Pfiszter a adus un atentie un aspect trecut prea usor cu vederea: PSD s-a folosit de copii la alegerile locale si parlamentare, micutii fiind practic imbracati in haine cu mesaje PSD si pusi sa tina pancarde cu mesaje PSD, insa atunci nu s-a sesizat nimeni.

Image may contain: 1 person, outdoor„Ne-am gandit sa facem o actiune dedicata copiilor cu muzica si dansuri. Sa fie totusi o actiune civica, ca sa nu mai existe niciun fel de discutie de genul ‘de ce au venit copiii la proteste’. Acum au venit la o actiune dedicata lor. In acest fel, parintii sa nu se mai simta intimidati de aceasta campanie murdara, am putea spune, de incercare de intimidare. Daca ne uitam putin pe internet vedem ca in campaniile electorale ale PSD – atat la alegerile locale cat si parlamentare – s-au folosit foarte mult copiii. Acolo intr-adevar au fost folositi, pentru ca au fost imbracati in haine PSD, cu mesaje PSD, si au fost pusi sa tina pancarde cu mesaje PSD. Atunci nu s-a sesizat nimeni. Speram ca de acum incolo aceste intimidari sa ia sfarsit”, a declarat Tiberiu Pfiszter.

„Mamici cu copii, dar nu numai mamici, ci si alti timisoreni, sunt asteptati cu totii sambata, in Piata Victoriei, la ora 13.00, pentru a hrani porumbeii. Este recomandat sa aduceti grau sau alta hrana pentru porumbei. Va exista si la fata locului hrana oferita de catre organizatori, insa este posibil sa nu fie de ajuns. Iar ca sa nu ne speriem de intimidarile PSD pornite prin Protectia Copilului precizam ca prezenta copiilor la acest eveniment nu contravine in vreun fel legislatiei in vigoare. Vor fi si cantece pentru copii, iar cei mari vor primi banderole #rezist”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Si in Bucuresti, aproximativ 500 de copii si parinti s-au adunat, sambata, in Piata Victoriei, la „Lectia de educatie civica”, asa cum este denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anuntate, de obicei, protestele antiguvernamentale.

Sursa foto: Costica Duma

Image may contain: one or more people and outdoor

Image may contain: one or more people and outdoor

Articole asemănătoare

Campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 a inceput. Ce reguli trebuie sa respecte candidatii

Lucy Ionesco

AstraZeneca a decis sa combine vaccinul sau impotriva coronavirusului cu cel rusesc, Sputnik V

Ioana Badulescu

Dacian Ciolos a prezentat lista de ministri din noul Guvern si programul de guvernare

Lucy Ionesco