Protest la Ateneul Roman in timpul ceremoniei de preluare de catre Romania a presedintiei Consiliului UE: „We want EU, PSD wants Russia”

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 10, 2019 22:50

Protest la Ateneul Roman in timpul ceremoniei de preluare de catre Romania a presedintiei Consiliului UE: „We want EU, PSD wants Russia”

Protest la Bucuresti in fata Ateneului Roman in timpul ceremoniei desfasurata joi de preluare a presedintiei Consiliului UE de catre Romania. Peste 800 de persoane nu tin cont de ninsoare si frig si participa la un protest organizat in fata Ateneului din Bucuresti cu ocazia receptiei de preluare a presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania.

Protestatarii scandeaza mesaje pro-Europa si anti-PSD, spunand ca partidul de la guvernare duce politici antieuropene. „We need UE”, „Vrem Europa, nu dictatura” sunt cateva dintre sloganele scandate.

Pe latura dinspre Calea Victoriei a Ateneului a fost proiectat mesajul „We want EU, PSD wants Russia”.

Iti recomandam si: Romania a preluat presedintia Consiliului UE. Antonio Tajani si Jean Claude Juncker au vorbit despre importanta respectarii statului de drept si au transmis ca locul Romaniei e in Schengen

Printre manifestanti se afla si Mihai Sora, fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu si actrita Oana Pellea. Vezi galeria foto + 3+ 3 Protestatarii nemultumiti au reprosat ca jandarmii au amplasat un camion in fata lor pentru a nu fi vazuti de participantii la evenimentul de la Ateneu.

Protestul anuntat pe retelele de socializare se desfasoara sub sloganul ”Vrem Europa, nu dictatura”. El a fost anuntat de organizatiile Rezistenta, Coruptia Ucide, Declic si Initiativa Romania. Manifestatia are loc pe timpul desfasurarii ceremoniei de inaugurare a presedintiei Romaniei la Consiliul UE, care se desfasoara la Ateneul Roman. Perimetrul este controlat de jandarmi, accesul a fost blocat in zona.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.